Amasten förvärvar i centrala Katrineholm för 296 mkr

| 1 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Amasten Fastighets AB (publ) har idag tecknat avtal om att förvärva 15 fastigheter med attraktiva lägen i Katrineholm. Affären genomförs i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 296 mkr.

Hyresvärdet på förvärvade fastigheter uppgår till 19,2 mkr. Bostäder utgör 91 procent av hyresvärdet och övrigt utgörs av lokaler och parkeringar. Totalt ingår 249 hyreslägenheter i fastighetsbeståndet. Tillträde bedöms ske 1 november 2021.

         – Amastens första förvärv i Katrineholm, en stad med stabil positiv tillväxt senaste 15 åren och passar väl in i vårt förvaltningskluster för                        effektiv förvaltning av våra 3 000 lägenheter i Mälardalen.  

De förvärvade fastigheterna är i gott tekniskt skick och är belägna på utmärkta lägen runt centralstationen i Katrineholm. Det finns goda förutsättningar för värdeskapande förvaltningen och energieffektiviseringar, säger Mikael Rånes, VD på Amasten Fastighets AB.

Katrineholm är beläget mitt i Mälardalen, inom en timmes bilväg till Eskilstuna, Norrköping, Nyköping och Örebro. Både Stockholm och Linköping nås med tåg på strax under en timme.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Mikael Rånes, VD, Tel: +46 (0)70-975 14 63, [email protected]

Mattias Lundgren, CFO, Tel: +46 (0)70-369 48 00, [email protected]

Om Amasten

Amasten är ett fastighetsbolag som förvaltar, utvecklar och bygger bostäder. För ytterligare information besök vår hemsida www.amasten.se. Aktierna i Amasten är noterade på Nasdaq First North Premier och bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefon 08-528 00 399, [email protected] 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *