Analysguiden: Hoppas kunna återuppta fas 2-studien inom kort

| 25 mars, 2021 | 0 kommentarer

Pandemin har försenat SpectraCures pågående fas 2-studie, men Analysguiden ser fortsatt stor potential. Dessutom ger SpectraCures välfyllda kassa bolaget stor handlingsfrihet.

Fortsatt tät dialog med klinikerna i studien
Den pågående fas 2-studien har ytterligare försenats till följd av Covid-19-pandemin. Bolaget är mycket angelägna om att åter komma igång med behandlingar och står i tät dialog med de kliniker som ingår i studien. Vid University College London Hospital i London återupptogs studien den 8 oktober 2020 och rekrytering är nu åter igång. Genomförande av behandlingar försvåras av den allmänna pandemisituationen i Storbritannien, men bedömningen är att behandlingar ska kunna genomföras inom kort, när övriga former av cancerbehandlingar återupptas.

Stor potential inom prostatacancer
Varje år diagnosticeras ca 190 000 nya fall av prostatacancer i USA och i Europa är motsvarande siffra 400 000. Efter strålbehandling drabbas ca 60 000 av återfall, och detta är den initiala målgrupp man vill erbjuda behandling med fotodynamisk terapi (PDT). SpectraCures PDT-system är en medicinsk laserutrustning som används för att aktivera ett ljuskänsligt läkemedel som ges till patienten. Under laserljusleverans kan IDOSE® även i realtid utföra justeringar av den planerade dosen för att säkerställa att hela tumören behandlas utan att närliggande organ skadas. Bolaget inledde dessutom under 2020 ett samarbete med ett forskarlag i London kring bröstcancer där man kommer bistå med utrustning och projektledning i forskarlagets planerade fas 2b-studie.

Välfylld kassa ger handlingsfrihet
SpectraCure rapporterade mindre intäkter under 2020 och resultatet uppgick till -15 mkr. Efter fjolårets emission har man en nettokassa på 155 mkr. Man har de resurser som krävs för att finansiera förberedelser inför en fas 3-studie, regulatoriska förberedelser inför FDA-ansökan avseende accelerated approval, samt initiering av nya kliniska indikationer. I mars utsågs Johan Folkunger till ny VD med ett tydligt uppdrag att leda bolaget in i den kommande kommersialiseringsfasen. Han har haft ledande befattningar i ett flertal bolag inom life science, senast på investmentbolaget MedCap och innan dess som VD och Sverigechef på Philips Health Systems.

Riktkursen justeras ned något då fas 2 försenas
Vi ser fortsatt stor potential för SpectraCures teknik vid framgångsrik lansering. Till följd av den försenade fas 2-studien justerar vi ned vår riktkurs något till 23 kr (tidigare 26 kr).

Läs analysen här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *