Analyst Group: Aktieanalys på Bayn – Bayn och Pändy bildar ett ledande Food Tech bolag

| 27 mars, 2020 | 0 kommentarer

Bayn Europe är en svensk utvecklare och producent av sockerersättande och sockerreducerade produkter, som bedriver forskning och utveckling i sitt innovationscentrum, Bayn Studio, i Gävle. Bolaget har historiskt aldrig visat positivt resultat, men har de senaste åren haft en stark omsättningstillväxt. Under 2019 hade Bolaget en omsättningstillväxt på över 85 %, och Bayns förutsättningar för att växa omsättningen framgent bedöms goda. Dels på grund av en ökad kontroll över hela värdekedjan och ökad potentiell försäljningstillväxt efter förvärvet av Pändy Foods, dels då Bolagets ledning har renodlat organisationen kraftig under de två senaste åren, och då Bolagets produkter bedöms ligga helt rätt i tiden. För helåret 2020 estimerar Analyst Group därför en kraftigt stigande försäljning, och en omsättningstillväxt om ca 452 % för Bayn, i samband med att Pändy Foods blir en del i Bolaget. Med detta som bakgrund sätts en P/S målmultipel om 8,0x för 2020, baserat på estimerad tillväxt och relativvärdering, vilket motiverar ett pris per aktie om ca 3,45 kr i ett Base scenario.

 
Läs fullständig aktieanalys här
 
 
 
Om Analyst Group: Ett av Sveriges främsta analyshus med fokus på små och medelstora börsbolag.
Läs mer om Analyst Group här: https://www.analystgroup.se/om-oss/
 
Det här ett pressmeddelande från Analyst Group angående publicering av aktieanalys på Bayn Europe. Läsare kan anta att Analyst Group har mottagit ersättning för att framställa analysen. Uppdragsgivaren har inte haft någon möjlighet att påverka de delar där Analyst Group har haft åsikter om Bolaget, framtida värdering eller annat som skulle kunna tänkas utgöra en subjektiv bedömning. De delar som Bolaget har kunnat påverka är de delar som är rent faktamässiga och objektiva.  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *