AniCura erbjuder kostnadsfria veterinärbesök för alla via appen

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

Allt fler väljer att utöka familjen med ett husdjur, vilket har lett till ett ökat behov av djursjukvård och kunskap kring vård av djuret hemma. För att underlätta för djurägare och deras djur samt som del i att minska trycket på landets djursjukhus erbjuder AniCura nu kostnadsfria veterinärbesök för alla via appen, oavsett om djuret är försäkrat eller inte.

– Behovet av djursjukvård ökar kraftigt och våra lokala kliniker har ett högt tryck på sig. För att öka tillgängligheten för djurägare öppnar vi nu upp appen för kostnadsfria veterinärbesök. AniCuras digitala tjänster har tagits emot väl och gett oss möjlighet att erbjuda vård och hjälp till fler djur och djurägare. För de djur som behöver vård på klinik ger den digitala kontakten en möjlighet att hjälpa till rätt vård och till det djursjukhus som har kapacitet. Appen blir därmed ett viktigt verktyg som avlastar djursjukvården då vi kan vara mer säkra på att de som blir hänvisade till djursjukhusen är de med störst behov. Det gynnar oss alla, säger Karolina Montgomerie, Sverigechef för AniCura.

Efterfrågan på digitala veterinärbesök växer stadigt och AniCura erbjöd tidigt möjligheten att träffa veterinärer i mobilen. Precis som att delar av primärvården för människor förflyttats till digitala tjänster, kommer även djursjukvården att göra det i allt högre grad. Enligt siffror från Svenska Kennelklubben ökade antalet registreringar av hundar i Sverige med 11 procent under 2020. Det innebär att det idag finns fler än 2 miljoner hundar och katter i svenska hem. Med allt fler husdjur i Sverige blir belastningen på landets veterinärer allt större och det kan vara svårt att veta när ens husdjur behöver vård, oavsett om man är en erfaren hundägare eller nybliven kattägare.

– Det blir allt mer naturligt att börja och avsluta sin kontakt med veterinärer digitalt. Det går lätt att få reda på om ett besök på ett djursjukhus är nödvändigt eller göra uppföljning av ett tidigare besök. De digitala besöken innebär även en större flexibilitet för både veterinärer och djurägare, som kan nå varandra oavsett var i landet de befinner sig. Veterinärer får dessutom en god översikt och kan hjälpa till med allt från egenvård i hemmet till direktbokning eller remiss till djursjukhuset, säger Sofia Landström, Group Manager AniCura Online.

AniCuras app erbjuder kostnadsfria besök oavsett om djuret är försäkrat eller inte
Från och med idag blir veterinärbesöken i AniCuras app kostnadsfria. Veterinärerna ger råd för vård hemma och remitterar vid behov djuret till klinik eller djursjukhus för vidare vård.

Det krävs ingen tidsbokning och appen erbjuder konsultation via chatt, röst- eller videosamtal mellan kl. 07-22 varje dag.

För mer information, vänligen kontakta
Sofia Landström, Group Manager AniCura Online, tel + 46 702 71 41 46
E-post: [email protected]

Karin Dileo, kommunikationsansvarig AniCura Sverige, tel +46 708 16 42 40
E-post: [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *