Anna Ekelund förstärker Handelsbankens investerarerbjudande

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Den profilerade ekonomijournalisten Anna Ekelund tillträder som institutionell aktiemäklare, Equity Sales, på Handelsbanken.

Rekryteringen är ett viktig steg i Handelsbankens ambition att bygga Sveriges ledande aktiehus.

”Annas driv, kreativitet och perspektiv ger oss rätt förutsättningar att lyfta vårt erbjudande till våra investerare och företagskunder ytterligare”, säger Christer Beckard, Global Head of Equities.

I december tillträder Anna Ekelund som institutionell aktiemäklare, Equity Sales, på Handelsbanken, efter en lång karriär på Dagens Industri som bland annat nyhetschef och programledare och dessförinnan som börsredaktör och redaktionschef på Affärsvärlden.

Handelsbankens ambition är att vara det främsta aktiehuset i Sverige.

”Målet är solklart. Vi är övertygande om att innovation och kreativitet är rätt väg framåt.”, säger Mikael Malmrup, Head of Equity Sales.

”Efter att ha bevakat aktiemarknaden i 30 år är det en fantastisk möjlighet att få bli en del av den, och jag hoppas kunna bidra med nyhetspuls och såväl erfarenhet som en del nya tankar till Handelsbankens ambitiösa strategi”, säger Anna Ekelund.

I höst förstärks Handelsbankens försäljning av aktieprodukter även med Johan Billman, med bakgrund från Penser, Carnegie och ABG,  Elin Jönsson, som kommer från Aktiv Placering samt Fredrik Vikström, närmast från Citigroup.

Utifrån sin gedigna erfarenhet av att analysera de finansiella marknaderna kan Anna Ekelund tillföra ytterligare värdefulla perspektiv i Handelsbankens arbete med att utveckla sitt erbjudande till investerare och företagskunder.

”Jag är otroligt glad att kunna hälsa Anna välkommen till teamet. Hennes kompetens, personliga egenskaper och nätverk passar perfekt i vår ambition att skapa ännu större värde till våra investerare och företagskunder”, säger Mikael Malmrup.

”Vi har höga ambitioner och helt rätt kompetens för att nå våra mål tillsammans med våra kunder”, säger Christer Beckard.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.