Anna Ekström deltar i panelsamtal om utbildningens roll för att hantera klimatkrisen

| 29 september, 2021 | 0 kommentarer

I dag, onsdag den 29 september, deltar utbildningsminister Anna Ekström i ett internationellt panelsamtal arrangerat av Italien och Unesco inom ramen för Youth4Climate. I samtalet deltar bland annat ungdomar samt utbildningsministrar från flera olika länder.

Syftet med panelsamtalet är att ge unga möjlighet att delge ministrarna sina idéer och sin oro gällande klimatfrågan, samt att mobilisera utbildningssektorn i arbetet för att hantera klimatförändringar.

Evenemanget Youth4Climate arrangeras den 28-30 september av Italien, som ett av värdländerna för COP-26 och som ett led inför Pre-COP-mötet som äger rum i Milano med start den 30 september. 400 unga personer samlas under evenemanget för att förbereda en gemensam deklaration som ska uppmana världens ledare att skala upp arbetet med utbildningens roll mot klimatförändringarna.

Kontakt

Anja L Sundberg, pressekreterare hos Anna Ekström, 076-116 77 45

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *