Anna Ekström tar emot utredning om mer tid till undervisning

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

I dag, måndag den 26 april, överlämnar Utredningen om mer tid till undervisning sina förslag för att elever som riskerar att inte bli behöriga till gymnasieskolans nationella program ska ges bättre förutsättningar till utbildningsminister Anna Ekström. I samband med detta hålls en digital pressträff.

Tid: 26 april 2021 kl. 14.00
Plats: Digital pressträff. Pressträffen webbsänds på regeringen.se och på Regeringskansliets Youtube.

Föranmälda journalister kan få möjlighet att ställa frågor via Zoom. Presslegitimation krävs. Obligatorisk föranmälan via formulär på regeringen.se senast kl. 13.00.

Regeringens särskilda utredare Anna Westerholm har bland annat haft i uppdrag att ta ställning till vilka skolformer och årskurser som bör omfattas av en läxhjälpsgaranti, samt att föreslå hur en skyldighet att delta i lovskola ska utformas och ta ställning till vilka elever den ska gälla. I uppdraget ingick även att föreslå hur skolplikten kan förlängas för nyanlända elever som inte är behöriga till ett nationellt program i gymnasieskolan samt hur nyanlända elever i högstadiet och i gymnasieskolans introduktionsprogram ska få mer tid för undervisning.

Både Anna Westerholm och Anna Ekström finns tillgängliga för enskilda intervjuer via Zoom efter pressträffen.

Betänkandet Kampen om tiden – mer tid till lärande, SOU 2021:30, publiceras på regeringens webbplats i samband med pressträffen.

Kontakt

Linnea Ilbring, presskommunikatör, Utbildningsdepartementet, l[email protected]

Anja L Sundberg, pressekreterare hos Anna Ekström, 076-116 77 45

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *