Anna Hansen blir ny kulturchef i Landskrona stad

| 12 september, 2022 | 0 kommentarer

Anna Hansen har utsetts till ny förvaltningschef för kulturförvaltningen i Landskrona stad.

–  Landskrona är en stad med ett rikt kulturliv och jag ser fram emot att få förvalta alla de satsningar som finns och utveckla nya, säger Anna Hansen.

Anna Hansen var tidigare chef för regionmuseet i Kristianstad och har drivit många olika projekt som handlar om hur man kan använda kulturarvet för att bland annat bidra till regional utveckling, hälsofrämjande insatser och social sammanhållning.

– Jag känner väl till Landskrona och har besökt staden många gånger vid olika evenemang. Jag är imponerad över den kraft som finns i kulturlivet här. Jag hoppas kunna bidra till att skapa fler samarbeten mellan olika aktörer för att stärka kulturen ytterligare, säger Anna Hansen.

Anna Hansen har lång erfarenhet av ledarskap inom kultursektorn och har även varit vd för Nordiskt Centrum för kulturarvspedagogik i Östersund. Hon har en doktorsexamen i historia och har suttit i styrelsen för bland annat Sydsvensk arkeologi och Skånes hembygdsförbund. Hon är också nationell representant för Sverige i European Museum Academy.

– I Anna Hansen har vi hittat en chef med både djup och bredd. Hon har en gedigen akademisk bakgrund kombinerat med lång ledarskapserfarenhet inom offentlig sektor och ett stort kontaktnät inom den kulturella sfären, både i Sverige och Europa, säger Carina Leffler, stadsdirektör i Landskrona stad.

Anna Hansen tillträder tjänsten som kulturchef under hösten 2022.

För mer information: 

Carina Leffler, stadsdirektör, Landskrona stad, [email protected], telefon: 0418-47 41 01 

Anna Hansen, tillträdande förvaltningschef, kulturförvaltningen, Landskrona stad, 0709-58 24 28 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.