Annakarin Nyberg och Clara Lidström vinner priset Årets Svenska Måltidslitteratur för boken Nu bakar vi

| 26 november, 2021 | 0 kommentarer

I torsdags utsågs vinnarna i Årets Svenska Måltidslitteratur. I kategorin barn och mat stod Umeåförfattarna Annakarin Nyberg och Clara Lidström som vinnare med sin senaste gemensamma bok Nu bakar vi. Det prestigefyllda priset mottogs i samband med en ceremoni på Kungliga Skogs- och lantbruksakademien i Stockholm.

– Att få vara med och inspirera barn och unga att ta ut svängarna i köket är fantastiskt roligt. Med vår bok vill vi öka ungas kunskaper och mod. Vi vill också uppmuntra till ett kreativt och nyfiket utforskande av smaker, metoder och ingredienser. Att vi nu för fjärde gången får ta emot pris från Svenska Måltidsakademin är vi stolta och mycket glada över – vi ser det som ett fint betyg på vårt arbete, säger Annakarin Nyberg och Clara Lidström.

Nu bakar vi är den första boken i Annakarin Nybergs och Clara Lidströms nya bokserie där de tar sin genomtänkta pedagogik och utvecklar den för en ny generation små bagare. Duon skapar dessa kunskapsböcker med målet att stödja barns kreativitet och ge redskap och inspiration för att kunna klara mer på egen hand.

Boken är författarnas 11 gemensamma bok. Tidigare böcker har prisats återkommande sedan den första lanserades 2014 och har dessutom översatts till flertalet språk. Clara Lidströms och Annakarin Nybergs böcker återfinns bland annat i museibutiker på MoMa i New York och Tate i London. Boken är illustrerad och formgiven av Frida Hammar.

För mer information, vänligen kontakta:
Annakarin Nyberg [email protected] 070-667 49 25
Magdalena Höglund, presskontakt, [email protected], tel: 0733 338840

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *