Äntligen – polisen slår till mot svarttaxi

| 3 september, 2021 | 0 kommentarer

Pandemin har varit ett svårt slag för taxibranschen i hela Sverige. Företagen har tvingades säga upp personal p g a arbetsbrist och nu råder det motsatta när det mesta börjar återgå till det normala. Branschen har efter sommaren rapporterat om förarbristen som hotar de seriösa taxibolagen i stora delar av landet.

  • Det skräckscenario vi nu ser är att svarttaxi mer och mer tar över och fyller upp tomrummet som skapats i krisens spår, säger Bawer Coskun, vd Svenska Taxiförbundet.
  • Trafikpolisens krafttag mot Göteborgs svarttaxi där över 30 stycken förare identifierats och rapporterats är en lovvärd insats. Att över 200 stycken svarttaxichaufförer beräknas ha etablerats sig i de centrala delarna av stan är oerhört allvarligt och visar hur akut situationen har blivit. Och Göteborg är inte ensamt.

Svenska Taxiförbundet har under årens lopp rapporterat om den utökade svarttaxiverksamheten i hela landet, där bland annat bokningar har skett via olika Facebookgrupper. Att problemet nu accelererat i samband med pandemin hotar hela den redan sargade svenska taxinäringen. Förbundet anser att fler polisinsatser behövs i hela landet för att stävja problemet.

Taxi har en viktig uppgift för samhället med företagsresor, privatresor och upphandlade samhällsbetalda resor som sjukresor, färdtjänst, skolskjutsar och kompletteringstrafik.

Kontakt:

Bawer Coskun, mobil 070 459 9464, mail: [email protected]

Om Svenska Taxiförbundet

Svenska Taxiförbundet är en branschorganisation som företräder Sveriges taxiföretag. Vårt uppdrag är att ge medlemsföretagen bästa möjliga förutsättningar att växa och utvecklas genom att arbeta för goda konkurrensvillkor. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *