Aptahem utser ny COO

| 13 januari, 2022 | 0 kommentarer

Aptahem (publ) meddelar idag att Maria Ekblad tillträder som ny operativ chef (COO) i bolaget från den 14 januari 2022. Maria har lång och gedigen erfarenhet från läkemedelsindustrin där hon haft ledande befattningar inom både preklinisk och klinisk läkemedelsutveckling. Maria är civilingenjör med en masterexamen från LTH.

Maria ersätter Ulf Björklund som, på grund av tidsbrist, inte har möjlighet att lägga den utökade tid som krävs för att täcka Aptahems uppväxling till klinik. Ulf har varit bolagets Program Director och COO sedan 2016 och övergår nu till en senior rådgivarroll i bolaget där han kommer att arbeta nära ledningen.

Maria Ekblad, COO, kommenterar:

”Aptahems utvecklingsprojekt inom sepsis är väldigt intressant och jag ser fram emot att lära mig om aptamerer, ett område vilket jag tror kommer spela en viktig roll i framtidens läkemedel. Det ska bli mycket spännande att få vara med i den intensiva övergången från preklinik och ta Apta-1 in i klinisk fas – en utmaning som jag har erfarenhet av från mina tidigare roller.”

VD Mikael Lindstam kommenterar

”Med Maria som COO kommer Aptahem få tillgång till en erfaren ledare som kan fokusera på att ta Aptahem in i klinisk fas samt vara med och växa verksamheten. Hennes bakgrund som forskningschef och andra ledande befattningar i olika biotech-bolag ger ett värdefullt tillskott och jag ser fram emot att arbeta med Maria. Jag vill även tacka Ulf för hans fantastiska insatser genom åren, och välkomnar honom i hans nya roll som senior rådgivare. Det känns väldigt tryggt att ha fortsatt tillgång till Ulfs breda erfarenhet när vi nu växlar upp våra aktiviteter mot klinik.”

För ytterligare information:

Aptahem AB
Mikael Lindstam, VD
Tel: 0766-33 36 99
Epost:
[email protected]

Kort om Aptahem

Aptahem AB (Spotlight: APTA) är ett biotekniskt bolag som utvecklar aptamerbaserade läkemedel för behandling av livshotande tillstånd där koagulation och inflammation samverkar i sjukdomsprocessen. Apta-1, bolagets främsta läkemedelskandidat, är ett akutläkemedel som utvecklas med mål att stoppa de organ- och vävnadsskador som leder till den mycket höga dödligheten för bland annat sepsispatienter. Bolaget innehar patentskydd på strategiska målmarknader och utför ett aktivt affärsutvecklingsarbete mot framtida samarbetspartners.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.