AreaChica, Radar Ecosystem och HP hjälper den offentliga sektorn att bli bättre på hållbarhet

| 10 maj, 2022 | 0 kommentarer

De totala inköpen inom offentlig sektor uppgår till cirka 800 miljarder SEK per år. Med de nya reglerna som förenklar upphandlingsförfarandet beräknas direktupphandlingar öka och uppgå till cirka 150 miljarder SEK under 2022. En stor utmaning med direktupphandlingar är att hållbarhetskrav ofta saknas i dessa upphandlingar. Plattformsbolaget AreaChica, Hårdvaruleverantören HP och analysföretaget Radar Ecosystem gör nu gemensam sak för att hjälpa de offentliga inköpen att bli mer hållbara, med fokus på direktupphandlingar.

”Vi kan med vår digitala upphandlingsplattform hjälpa den offentliga sektorn att göra professionella upphandlingar utan att behöva vara sakkunniga vare sig på området eller hållbarhet. Upphandlaren får hjälp med allt från att förstå inköpskategorin, färdiga digitala upphandlingsmallar fram till arkiverat avtal. Vi är väldigt glada att starta ett hållbarhetssamarbete med HP och Radar Ecosystem som båda är oerhört kunniga och ambitiösa i sitt hållbarhetsarbete. Vi ser att det finns ett stort behov av att få in mer hållbarhetskunskap i de offentliga inköpen så vi vill vara tydliga med att vi bjuder in alla leverantörer som är framstående på hållbarhet att samarbeta med oss” säger Ola Lindewald Vd på AreaChica.

”Hållbarhet är ett oerhört viktigt område för oss på HP och det är integrerat i allt vi gör. Vi ser att vi tillsammans med Radar Ecosystem och AreaChica kan tillföra kunskap och insikter på området, som i förlängningen kommer att hjälpa offentlig sektor att enklare identifiera hållbarhetsfaktorer vid upphandling. Det är viktigt för våra kunder och då är det viktigt för oss.” säger Stefan Bergdahl Vd på HP Sverige PPS.

”Hållbarhet är ett strategiskt område för både leverantör och kund. Vi ser att området växer i komplexitet och det blir allt svårare för enskilda köpare att veta vilka kravställningar som är viktiga att ta med i sina upphandlingar. Vi har arbetat med området i många år och följer IT-områdets utveckling nationellt och internationellt genom våra analytiker. Vi är ett viktigt stöd för offentlig sektor när de gör sina upphandlingar och vi ser mycket positivt på att vara med och utveckla upphandlingsunderlag som gör att offentlig sektor hamnar i framkant på hållbarhetsområdet, säger Hans Werner Vd på Radar Ecosystem.

Om AreaChica

AreaChica erbjuder en upphandlingsplattform som digitaliserar hela upphandlingsprocessen, från förstudie till arkiverat avtal. AreaChica ger leverantörer möjlighet för leverantörer att få nya leads och vinna nya affärer genom att exponera sitt erbjudande i ett så kallat showroom. Med digitalisering och kunskapsdelning kan AreaChica sänka kostnad och tidsåtgång för att ta fram en professionell upphandling med upp till 80% samt vara den effektivaste kanalen för leverantörer att vinna nya affärer.

Om HP PPS

HP är ett teknikföretag som är övertygat om att en genomtänkt idé kan förändra världen. HP:s produkt- och tjänsteportfölj med datorer, skrivare och 3D-skrivarlösningar hjälper till att förverkliga dessa idéer. Besök http://www.hp.com.

Om Radar Ecosystem Specialists

Radar arbetar med omvärldsanalys, insikter och strategisk rådgivning i alla faser där IT och ny teknik påverkar. Vår data, våra modeller och vår rådgivning används av verksamheter i såväl privat som offentlig sektor där över 12 000 beslutsfattare tar del av vår omvärldsanalys i Sverige. I början av 2022 släppte Radar sin rapport som tar upp hållbarhet ur fyra olika verksamhetsperspektiv.

Anton Muhrbeck 

CMO – AreaChica AB

[email protected]

070 718 37 87

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.