Artificial Solutions tecknar flerårigt avtal med Circle K för lösningar inom konversationell AI

| 3 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Circle K, en del av Global Fortune 500-återförsäljaren Alimentation Couche-Tard, väljer Artificial Solutions plattform för konversationell AI för att stödja kundtjänst på flera kanaler och på flera språk.

Artificial Solutions, en ledande specialist inom Conversational AI för stora organisationer, meddelade idag att Circle K har förnyat sitt avtal för Conversational AI på den prisbelönta Teneo-plattformen, för att fortsätta stödja kunder och anställda i sina butiker i USA och Skandinavien.

Conversational AI används av Circle K för att förbättra kundtjänsten genom tre lösningar i Nordamerika och Europa:

• Kay, Circle Ks chatbot på webben, en ”one stop shop” för att hitta närmaste butik, erbjudanden och rewards

• Cirkel K US-app för biltvätt

• Voicebot för nordamerikanska bensinstationer, som hanterar förfrågningar om leveranstider för bränsle

”Conversational AI gör det möjligt för oss att göra våra kunders liv lite enklare varje dag genom att tillgodose deras behov mer effektivt. Att arbeta med Artificial Solutions har gett betydande fördelar. Teneo har låtit vårt interna AI-team för Conversational AI att bygga lösningar snabbare, så att vi kan fortsätta fokusera på att leverera exceptionella kundupplevelser ”, säger Edgars Ozolnieks, Senior Manager – Digital Customer Service Solutions på Circle K.

För implementeringen utnyttjar Circle K Teneos unika lokaliseringsfunktion ”Master-Local”. Huvudlösningen byggdes på engelska och exporterades sedan till svenska, danska och norska lösningar, vilka återanvände 80% av den ursprungliga lösningen.

Circle K är en av de ledande närbutikskedjorna i världen och detta partnerskap med en sådan aktör är en viktig validering av vår teknik, säger Per Ottosson, VD på Artificial Solutions.

För mer information vänligen kontakta:
Per Ottosson, CEO, Artificial Solutions
Email: [email protected]

Om Circle K och Alieminiation Couche-Tard Inc

Couche-Tard är ledande inom närbutik och bensinstationer och finns i 26 länder och territorier med fler än 14,200 butiker av vilka 10,800 är bensinstationer. I USA är det den största oberoende närbutikskedjan när det gäller antalet helägda butiker samt ledande i Kanada, de skandinaviska länderna, i de baltiska länderna och i Irland. Kedjan har även en viktig närvaro i Polen och HongKong. Couche-Tard har närmare 135,000 människor anställda i dess nätverk. För ytterligare information, se: https://corpo.couche-tard.com

Om Artificial Solutions International AB(publ) Artificial Solutions® (SSME:ASAI) är det ledande bolaget inom konversationsbaserad AI. Vi möjliggör för människor att kommunicera med applikationer, webbplatser och uppkopplade saker i vardagliga, människolika naturliga språk via röst, text, beröring eller gester.

Vår produkt Teneo®, gör det möjligt för organisationer att, tillsammans med utvecklare, skapa sofistikerade och mycket intelligenta konversationsbaserade AI-lösningar på 86 språk och dialekter för flera plattformar och kanaler. Möjligheten att analysera och dra nytta av enorma mängder konversationsdata är helt integrerad i Teneo, vilket ger oöverträffade insikter om kundernas beteende.

Artificial Solutions AI-teknologi gör det enkelt att implementera ett brett spektrum av konversationsbaserade AI-lösningar, såsom virtuella assistenter, konversationsbottar, talbaserade konversationsgränssnitt för smarta uppkopplade saker med mera. Teknologin används dagligen av miljontals människor i hundratals implementeringar inom såväl privat som offentlig sektor över hela världen. 

För mer information, vänligen besök www.artificial-solutions.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *