Arvid Krönmark ny vd på Skandiabanken

| 10 juni, 2022 | 0 kommentarer

Johanna Cerwall har valt att sluta som vd på Skandiabanken. Ny vd blir Arvid Krönmark.

Arvid Krönmark kommer närmast från Nordea och rollen som vd för Nordea Hypotek. Han tillträder som vd för Skandiabanken i början av 2023.

– Med Arvid Krönmark som verkställande direktör får Skandiabanken en mycket kompetent och erfaren ledare som i grunden förstår bankväsendet och de finansiella marknadernas funktionssätt. Jag är övertygad om att Arvid kommer att leda banken i den tillväxtresa som påbörjats och utveckla banken på bästa sätt. Därtill är jag övertygad om att hans kunskap och erfarenhet kommer att stärka koncernledningens arbete, säger Frans Lindelöw, vd och koncernchef på Skandia.

Arvid Krönmark har de senaste tio åren arbetat på Nordea. De senaste åren som vd för Nordea Hypotek, men hans erfarenhet omfattar även roller inom strategi och produktutveckling på Retail Banking och Group Treasury. Arvid har även erfarenhet från roller på Morgan Stanley samt Oliver Wyman i London.

– Det är med stor glädje som jag går in i den här rollen och jag ser mycket fram emot att tillsammans med kompetenta kollegor på plats få bidra till Skandiabankens positiva utveckling. I mitt uppdrag som vd för Skandiabanken ingår att driva bankens tillväxt, stärka bankens hållbara profil samt inte minst agera för att digitaliseringsresan som banken redan inlett ska bli framgångsrik, säger Arvid Krönmark, tillträdande vd på Skandiabanken.

Efter sju år på Skandiabanken, först i rollen som COO och de senaste fem åren som vd, har Johanna Cerwall valt att avgå.

– Vår bank har under de senaste åren utvecklats till att ännu tydligare vara en utmanare att räkna med på bolånemarknaden. Johanna har genom sin kompetens, ledarstil och personlighet verkligen bidragit till bankens framgångar. Det har varit ett nöje att jobba med Johanna och jag är henne tacksam för alla goda prestationer, säger Frans Lindelöw, vd och koncernchef på Skandia.

Under åren med Johanna Cerwall som vd har Skandiabanken utvecklat sin transparanta bolånemodell, tagit stora kliv inom hållbarhetsområdet samtidigt som banken tagit marknadsandelar på bolånemarknaden och bibehållit god lönsamhet. Johanna Cerwall har därtill varit en aktiv röst i debatten om ungas tillträde på bostadsmarknaden.

– Att leda Skandiabanken under de senaste fem åren som vd har varit otroligt kul. Det har varit en tid där hela branschen stått under en enorm förändringsresa med en stor pågående digital transformation och en allt hårdnande konkurrens. Det har varit en ära att få förtroendet att leda banken. Jag kommer att lämna över facklan med övertygelsen om att vi har otroligt kompetenta medarbetare på banken som kommer att ta sig an en mycket intressant framtid med många möjligheter, säger Johanna Cerwall.

Johanna Cerwall fortsätter i sin nuvarande roll som vd fram till Arvid Krönmarks tillträde.

För ytterligare information:
Johanna Näsholm, presskontakt, 072 221 14 94
[email protected]

Pressrum inklusive foton finns på Skandia.se

Om Skandia
Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har drygt 800 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,8 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar. Läs mer på www.skandia.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.