Assemblin förvärvar norska Larmerud

| 14 juni, 2022 | 0 kommentarer

Assemblin har förvärvat det norska VS-bolaget Larmerud rørservice AS (”Larmerud”) med 24 anställda och en årsomsättning på cirka 41 MNOK. Genom förvärvet stärker Assemblin sin position i det centrala østlandsområdet.

Larmerud etablerades 2001 men har rötter som sträcker sig till 1948. Verksamheten utgår från Sofiemyr, där de driver en fullsortimentsbutik inom VVS, men är verksamma i området kring Oslo, Follo och Østfold. Förutom att verksamheten har en fullsortimentsbutik inom VVS i Sofiemyr erbjuder de service och installationsprojekt både till företag och privatpersoner. Ett av Larmeruds specialistområden är vatten- och avloppslösningar för privatbostäder utan kommunalt vatten.

För Assemblin i Norge, som tidigare har VS-etableringar i Oslo, Sarpsborg och i Ski, innebär förvärvet att kapaciteten stärks i en region med mycket hög aktivitet.

– I våra förvärvsprocesser letar vi i första hand efter lönsamma verksamheter med värderingar och en kultur som liknar vår. Vi har haft en bra dialog med Larmerud genom hela processen, och jag är övertygad om att detta förvärv kommer att stärka oss på många områden, säger Torkil Skancke Hansen, vd och affärsområdeschef för Assemblin Norge.

Larmerud har en stabil kundportfölj och välfylld orderstock.

– Vi har fört samtal med flera stora aktörer men Assemblin blev tidigt vårt förstahandsval. Vi har en samsyn i avgörande frågor som kultur, servicenivå och inställning. För oss har det varit viktigt att kunna behålla den lokala anknytningen, samtidigt som vi säkrar verksamhetens framtid, säger Geir Sparengen, vd och huvudägare i Larmerud.

För mer information, kontakta:

Torkil Skancke Hansen, vd och affärsområdeschef på Assemblin Norge, [email protected], +47 97 57 75 54

Geir Sparengen, vd på Larmerud rørservice AS, [email protected], +47 41 53 57 31,

Åsvor Brynnel, kommunikations- och hållbarhetschef Assemblin, [email protected], +46 10 475 39 48

Om Assemblin

Assemblin är en komplett installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Vi utformar, installerar och underhåller tekniska system och lösningar för luft, vatten och energi. Vår vision är att skapa smarta och hållbara installationer som får byggnader att fungera och människor att trivas. Genom nära och lokala samarbeten och en stark organisation i ryggen gör vi det möjligt. Vi har en omsättning på 11,4 miljarder kronor och cirka 6 300 engagerade medarbetare på runt 100 orter i Norden. Läs mer på assemblin.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.