Återigen en topplacering för Hilti som Sveriges bästa arbetsplats

| 6 april, 2021 | 0 kommentarer

För tionde året i rad av konsekventa topplaceringar, fortsätter Hilti att visa på ett långsiktigt och målinriktat arbete kring medarbetarkultur och ledarskap genom ännu en topplacering bland Sveriges bästa arbetsplatser i den årliga arbetsplatsstudien Great Place to Work®.

​​​

Vi är så oerhört stolta och ödmjuka över årets placering i Great Place to Work 2021! Vi har ju haft glädjen och äran av flera års topplaceringar men årets silverplacering känns på något sätt extra värdefull efter ett tufft och utmanande år med COVID-19. Allt är tack vare fantastiska och engagerade medarbetare och jag är djupt övertygad om att det är vår starka och team-orienterade kultur som har hjälpt oss igenom den senaste tidens utmaningar. Samtidigt står vi enormt ödmjuka och medvetna om att det finns mycket vi fortfarande behöver jobba på och förbättra.”, kommenterar Anders Espe Kristensen, vd Hilti Svenska

Företagskulturen är affärskritisk

I början av 2000-talet bestämde Hilti sig för att satsa på att skapa en stark företagskultur och har sedan dess haft en otrolig medvind både gällande att vara en attraktiv arbetsgivare och också gällande säljresultat. Inget företag lämnades dock oberört under 2020 och hur man har rustat sin verksamhet och sina medarbetare inför oväntade utmaningar skiljer sig stort. Hiltis framgång och vision att fortsätta vara Sveriges bästa arbetsplats bygger på ett långsiktigt och metodiskt arbete för individuell utveckling och starkt ledarskap i samklang med en omhändertagande och resultatinriktad företagskultur.

Det är varken produkter eller affärsresultat som kan garantera framgång och långsiktigt värdeskapande – det är människorna inom organisationen som gör skillnaden. Att leverera resultat och samtidigt bibehålla medarbetarnas motivation och engagemang även i motgång blir än mer affärskritiskt i dessa tider”, menar Anders Espe Kristensen.

Som en del i att fortsätta nå framgång, arbetar Hilti mot att alla medarbetare tänker och agerar som entreprenörer och utnyttjar sin frihet att välja och agera.

Frihet att agera är inte samma sak som helt fria tyglar, det förutsätter att det finns en värdegrund som leder oss i arbetet, och i hur vi samarbetar med andra, respekterar varandra, kommunicerar och utövar ledarskap. Ju mer engagerade, sammansvetsade och kompetenta medarbetarna är, desto bättre service kan de ge och därmed skapa nöjda Hilti-kunder.”, fortsätter Anders.

Exceptionellt arbete kommer från tillit och omtanke

Hilti ställer höga krav på individen men tror samtidigt på ett empatiskt ledarskap som bygger på lyhördhet och stöttning – något som är viktigare än någonsin just nu och en av nycklarna för medarbetarnas välmående. I ledarskapet ligger också ett fortsatt fokus på individuell utveckling – och att bibehålla passionen för sitt arbete trots en utmanande tid. Ansvaret ligger på individen, men företaget ser till att skapa rätt förutsättningar för att utveckla sina talanger och prestera goda resultat.
Vi har alltid fokuserat på personen och det inneboende drivet, snarare än de faktiska erfarenheterna som finns i bagaget när vi bygger våra team. Det gör att vi får en bra mix av människor med olika erfarenheter och bakgrund. Det som är gemensamt för alla är det stora engagemanget för Hilti och en vilja att göra sitt yttersta för att vi ska lyckas”, kommenterar Ellen Johansson, säljdirektör på HiltiFotnot: Varje år värderar och utser Great Place to Work de bästa arbetsplatserna i över 45 länder i form av världens största arbetsplatsstudie. Hilti Svenska har fått följande placeringar i kategorin Stora organisationer: 2021 (2a plats), 2020 (1a plats), 2019 (1a plats), 2018(1a plats), 2017 (2a plats), 2016 (1a plats), 2015 (1a plats), 2014 (1a plats).

Hilti finns i mer än 120 länder med 30 000 anställda och är världsledande på att utveckla, tillverka och marknadsföra högkvalitativa produkter och tjänster som skapar mervärde för professionella kunder inom byggbranschen. Hilti Svenska AB, med ca 500 medarbetare och huvudkontor i Malmö, har en direktsäljande kår med ca 170 fältsäljare, 25 innesäljare och 13 butiker mellan Malmö och Umeå. Hilti har blivit utsedd till Sveriges Bästa Arbetsplats av Great Place to Work 2021 (2a plats), 2020 (1a plats), 2019 (1), 2018(1), 2017 (2), 2016 (1), 2015 (1), 2014 (1).

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *