Connect with us

Marknadsnyheter

Återköp av aktier av serie B i Essity under vecka 29, 2024

Published

on

Essity Aktiebolag (publ) har mellan den 15 juli 2024 och 19 juli 2024 återköpt sammanlagt 270 000 egna aktier av serie B (ISIN: SE0009922164) inom ramen för det återköpsprogram som styrelsen beslutat om.

Återköpen är en del av det återköpsprogram om SEK 3 miljarder som Essity tillkännagav den 17 juni 2024. Återköpsprogrammet löper under perioden 17 juni 2024 fram till årsstämman 2025 och genomförs i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR) och EU-kommissionens delegerade förordning 2016/1052 (den så kallade Safe Harbour-förordningen).

Återköpen finansieras med rörelsens kassaflöde efter ordinarie utdelning med ambitionen att fortsätta göra återköp över tid som en återkommande del av Essitys kapitalallokering.

Aktier av serie B i Essity har återköpts enligt följande:

Datum Aggregerad daglig volym (antal aktier): Viktat genomsnittspris per dag (SEK): Totalt dagligt transaktionsvärde (SEK):
15 juli 2024 54 000 280,4824 15 146 050
16 juli 2024 54 000 277,4855 14 984 217
17 juli 2024 54 000 279,4560 15 090 624
18 juli 2024 54 000 295,9771 15 982 763
19 juli 2024 54 000 301,3221 16 271 393
Total ackumulerat under vecka 29, 2024 270 000 286,9446 77 475 047
Total ackumulerat under återköpsprogrammet 1,296,000 277,9877 360 272 032

Samtliga förvärv har genomförts på Nasdaq Stockholm av Danske Bank för Essitys räkning. Efter ovanstående förvärv uppgår Essitys innehav av egna aktier per den 19 juli 2024 till 1 296 000 aktier av serie B. Det totala antalet aktier i Essity uppgår vid tidpunkten för detta pressmeddelande till 702 342 489, varav 60 969 986 aktier av serie A och 641 372 503 aktier av serie B.

Fullständig information om de genomförda transaktionerna biläggs detta pressmeddelande.

För ytterligare information, kontakta:
Sandra Åberg, Vice President Investor Relations, +46 70 564 96 89, sandra.aberg@essity.com

Essity är ett globalt, ledande hygien- och hälsobolag. Varje dag använder en miljard människor världen över våra produkter, lösningar och tjänster. Vårt syfte är att bryta barriärer för välbefinnande för såväl konsumenter, patienter, vårdgivare och kunder som för samhället. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, Cutimed, JOBST, Knix, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Modibodi, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, och Zewa. Under 2023 hade Essity en nettoomsättning på cirka 147 miljarder kronor (13 miljarder euro) och 36 000 anställda. Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök essity.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sverige klart för att bli medlem i globalt astronomiprojekt – bygger världens mest avancerade radioteleskop

Published

on

By

SKA-teleskopen i Sydafrika (till vänster) och Australien (till höger) består av många antenner i olika storlekar. De kommer att kunna förse forskningen med enorma mängder data och revolutionera vår förståelse av universum. SKA-teleskopen i Sydafrika (till vänster) och Australien (till höger) består av många antenner i olika storlekar. De kommer att kunna förse forskningen med enorma mängder data och revolutionera vår förståelse av universum. Bild: SKAO

Tisdagen den 21 januari skrev Sverige på för att bli medlem i ett av världens största forskningssamarbeten – SKA-observatoriet. Just nu byggs två avancerade teleskop i Sydafrika och Australien. Flera svenska teknikföretag deltar redan i bygget som öppnar dörrar för forskare att göra nya upptäckter om universum.

På Sveriges ambassad i London samlades representanter från Regeringskansliet, Vetenskapsrådet och Chalmers för att Sverige skriva under konventionen gällande SKA-observatoriet. Samtidigt samlades forskare, företagsrepresentanter och skolungdomar på Chalmers för att fira och följa händelseförloppet i Storbritannien.

– Teleskopen kommer att ge oss nya insikter om hur galaxerna, stjärnorna och planeterna kom till, och även ge ledtrådar till förekomsten av liv utanför jorden, säger Chalmersastronomen John Conway, föreståndare för Onsala rymdobservatorium, som under flera decennier varit pådrivande för Sveriges medverkan i SKA-samarbetet.

Undertecknandet följer ett regeringsbeslut med avsikt att Sverige ska ansluta till det mellanstatliga forskningssamarbetet för nästa generations radioastronomi. Det innebär forskning om universum med hjälp av extremt högkänsliga teleskop som fångar upp radiovågor. SKA-observatoriet kommer att kunna förse forskningen med enorma mängder data och revolutionera vår förståelse av kosmos och den grundläggande fysikens lagar.

–  Som nytt medlemsland i SKA-observatoriet är Sverige med om att bygga upp, driva och delta i vår tids mest spännande forskning om vårt universum tillsammans med tolv andra länder. Med det här medlemskapet investerar vi i framtidens teknik, framtidens kunskap, och i grundforskning av det mest inspirerande slaget, säger Stefan Gullgren, Sveriges ambassadör i Storbritannien. 

Utbildningsminister Johan Pehrson kommenterar: 

 När Sverige går in i SKAO-samarbetet stärker det Sverige som kunskaps- och tekniknation. Med högklassig forskningsinfrastruktur stärks förutsättningarna för svenska forskare och företag att driva teknikutvecklingen framåt. Det är viktigt för samtiden och framtiden.

I samarbetet har de västsvenska teknikföretagen Qamcom och AAC Omnisys redan tilldelats betydande kontrakt för arbeten med teleskopen. Dessutom har forskningsinstitutet RISE utsetts till testanläggning för teleskopens känsliga instrument.

Filmer och bilder 

Ladda ner rörligt pressmaterial från bygget av radioteleskopet SKA-MID i Sydafrika, källa: SKAO

Ladda ner rörligt pressmaterial från bygget av radioteleskopet SKA-LOW i Australien, källa: SKAO

Samlat bildmaterial för medier finns i SKA-observatoriets pressrum. 

 

 

För mer information och intervjuer, kontakta:

Robert Cumming, astronom och kommunikatör, Onsala rymdobservatorium, Chalmers tekniska högskola robert.cumming@chalmers.se, 070 493 31 14

John Conway, föreståndare Onsala rymdobservatorium, professor i radioastronomi vid Chalmers tekniska högskola, john.conway@chalmers.se, 031 772 55 03

Mia Halleröd Palmgren
Presskommunikatör
031 772 32 52
mia.hallerodpalmgren@chalmers.se

Chalmers tekniska högskola i Göteborg forskar och utbildar inom teknik och naturvetenskap på hög internationell nivå. Universitetet har 3 100 anställda, 10 000 studenter och utbildar ingenjörer, arkitekter och sjöbefäl. Med vetenskaplig excellens som grund utvecklar Chalmers kompetens och tekniska lösningar för en hållbar värld. Genom globalt engagemang och entreprenörsanda skapar vi innovationskraft, i nära samarbete med övriga samhället. Chalmers grundades 1829 och har än idag samma motto: Avancez – framåt.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Jemmett och Zenergy ingår strategiskt partnerskap för att utveckla energieffektiva boenden

Published

on

By

Fastighetsutvecklaren Jemmett AB och Zenergy AB, ledande aktör inom modulär byggteknik, ingår avtal om ett gemensamt joint venture för att utveckla nästa generations hållbara bostäder. Samarbetet bygger på en gemensam vision att möta framtidens boendebehov med fokus på energieffektivitet och innovativa material- och teknikval.

De första projekten inom samarbetet kommer att rikta sig mot trygghetsboenden, ett segment där både Jemmett och Zenergy ser en snabbt växande efterfrågan. Jemmett har lång erfarenhet av att utveckla trygghetsboenden som uppfyller höga krav på både funktionalitet och energieffektivitet. I kombination med Zenergys innovativa modulära byggsystem skapas betydande möjligheter att möta marknadens behov.

Jemmett erbjuder sedan tidigare boenden med passivhus-teknik och Zenergy arbetar nu med att få sitt patenterade ZIP™-element passivhus-certifierat.
Jemmett och Zenergy delar en gemensam vision om att skapa smartare och mer hållbara bostäder. Genom att kombinera Jemmetts ledande roll inom passivhusutveckling med Zenergys dokumenterade expertis inom modulära byggsystem, skapas en stark plattform för att utveckla marknadsledande energieffektiva boendelösningar.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Jemmetts djupa erfarenhet av passivhusbyggande utveckla lösningar som gör verklig skillnad – både för miljön och våra kunder, säger Nicklas Lundin, VD för Zenergy.

Vi har länge strävat efter att ligga i framkant inom hållbart byggande, särskilt genom våra passiv-husprojekt. Samarbetet med Zenergy är en fantastisk möjlighet att kombinera våra kompetenser och skapa bostäder som inte bara möter utan överträffar dagens krav på energieffektivitet och hållbarhet, säger Carlos Andersson, VD för Jemmett.
– Vi ser detta som en chans att möta det stora behovet av trygghetsboenden och samtidigt utveckla en unik produkt där vi bygger passivhus modulärt.

Ramavtalet ger en struktur för att inleda enskilda projekt och en långsiktig plan för vidareutveckling av samarbetet. Båda parter har en tydlig ambition att kontinuerligt förbättra sina lösningar för att vara ledande inom hållbart byggande med ett starkt fokus på en hållbar projektekonomi.

Om Zenergy AB
Zenergy AB är en ledande aktör inom modulär byggteknik med fokus på brandsäkra, energieffektiva och hållbara lösningar genom sitt patenterade ZIP™-element.
www.zenergy.se

För mer information, kontakta:
Carlos Andersson
VD, Jemmett AB
070-242 65 01
carlos.andersson@jemmett.se

Om Jemmett AB:
Jemmett AB är ett bostadsutvecklingsföretag med missionen att skapa moderna, livsbejakande bostäder som gör livet skönare, roligare, enklare och tryggare. Centralt för detta är ansvarstagandet för en hållbar framtid. Passivhusteknologi är standard, liksom egen produktion och lagring av el, miljöanpassat materialval och lösningar som gör det enklare för de boende att leva hållbart. Smarta hem-teknologi stödjer och underlättar och trygghet på olika plan är en annan central faktor. Jemmett erbjuder en- och flerfamiljsbostäder samt ett unikt koncept för hållbara trygghetsboenden för äldre som väckt stort intresse. Jemmett är baserat i Göteborg men är aktivt över hela landet.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Sobis delårsrapport för fjärde kvartalet och bokslutskommuniké för 2024

Published

on

By

Den 5 februari 2025 klockan 08:00 CET publicerar Sobi sin delårsrapport för fjärde kvartalet och bokslutskommuniké för 2024.

Investerare, finansiella analytiker och media inbjuds till en telefonkonferens på engelska, med presentation av resultatet och frågestund, klockan 14:30 CET samma dag, 13:30 GMT, 08:30 EST.

 

Presentationen kan följas direkt här, eller i efterhand på sobi.com. Bilderna kommer att finnas tillgängliga på sobi.com före telefonkonferensen.

 

För att delta i telefonkonferensen, ring:

 

Sverige: +46 8 505 0031

UK: +44 207 107 06 13

US: +1 631 570 56 13

 

För andra länder, vänligen få information här.

 

 

 

Sobi®
Sobi är ett specialiserat, internationellt biofarmaceutiskt företag som gör betydande skillnad för människor som lever med sällsynta och svåra sjukdomar. Sobi tillhandahåller innovativa behandlingar inom hematologi, immunologi och nischindikationer, och sysselsätter cirka 1 800 medarbetare i Europa, Nordamerika, Mellanöstern och Asien. Intäkterna för 2023 uppgick till 22,1 miljarder kroner. Aktien (STO:SOBI) är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer om Sobi på sobi.com och LinkedIn.

 

Kontakt

För kontaktinformation till Sobis Investor Relations-team, klicka här. För Sobis mediakontakter, klicka här.

 

Gerard Tobin

Head of Investor Relations

 

 

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.