Återvinning från tillfälliga Östermalmshallen blev gåva till Stockholms Stadsmission

| 14 juni, 2021 | 0 kommentarer

Nu har den tillfälliga Östermalmshallen monterats ner och forslats iväg för att få nytt liv på en annan plats. Inredningen och allt annat material har återbrukats, återvunnits och sålts. För de intäkter som detta har medfört skänker Wallenstam en gåva till Stockholms Stadsmission om 234 000 kronor. Gåvan kommer att användas till att köpa in stolar till verksamheten som ska bedrivas i St Paul när renoveringen av byggnaden är klar.

Idag överlämnade Wallenstam ett Östermalmstorg utan tillfällig saluhall till Stockholm stad. På plats var Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad. Wallenstam förvärvade saluhallen i februari av Stockholms stad.

– Jag är så glad över att den här försäljningen innebär att material som annars kunde ha slängts, nu kommer till fortsatt användning. Istället för att skattebetalarna skulle fått betala för en rivning, skänker nu Wallenstam istället pengar till Stockholms Stadsmission. Det är ett fantastiskt resultat , säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd Stockholms stad.

Wallenstam planerar att återbruka saluhallen på annan plats, men exakt till vad och var är ännu inte helt klart. Alla delarna har forslats iväg för att mellanlagras innan den kan monteras upp på nytt.

– Nu är saluhallen nedmonterad och på väg till återanvändning på annan permanent plats. Det känns väldigt bra att det återvunna materialet genom denna gåva också kommer till glädje för samhällets mest utsatta, säger Mathias Aronsson, vice vd och regionchef för Wallenstam.

– Vi är så glada och tacksamma att Wallenstam, som också är medfinansiär till renoveringen av St Paul, väljer att bidra med ytterligare en gåva till verksamheten. Vi vill tacka Wallenstam för allt deras engagemang i byggandet av en ny mötesplats i Stockholm, säger Kicki Aldrin, Teamchef Företag, stora gåvor och stiftelser, Stockholms Stadsmission.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Elisabeth Vansvik, Kommunikationsdirektör Wallenstam AB (publ), tel. 031-20 00 00 alt. 0705-17 11 38

www.wallenstam.se

Wallenstam är ett fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Göteborg, Stockholm, och Uppsala. Fastighetsbeståndet värderas till cirka 59 miljarder kronor och kundbasen utgörs av cirka 11 000 hushåll och 1 000 företag. Den totala uthyrningsbara ytan är drygt 1 miljon kvm. Wallenstam är självförsörjande på förnybar energi med egna vindkraftverk i drift. Bolagets B-aktier finns noterade på Nasdaq Stockholm sedan 1984.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *