Atlas Copco förvärvar en ledande amerikansk tillverkare av mobila vakuumpumpar

| 9 juni, 2022 | 0 kommentarer

Nacka den 9 juni 2022: Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva National Vacuum Equipment Inc., en amerikansk tillverkare av industriella vakuumpumpar och utrustning för mobila lösningar på tankbilar.

National Vacuum Equipment Inc. har sitt säte i Traverse City, Michigan, USA och har ungefär 100 anställda.

”Förvärvet innebär att vi utökar vår portfölj av vakuumlösningar och att vi går in i en del av vakuummarknaden där vi inte funnits tidigare”, säger Geert Follens, affärsområdeschef för divisionen Industrial Vacuum.

Köpeskillingen offentliggörs inte.

Det förvärvade företaget kommer operativt att tillhöra divisionen för industrivakuum inom Atlas Copcos affärsområde Vakuumteknik.

Förvärvet förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2022.

För mer information kontakta:
Daniel Althoff, Chef Investerarrelationer
076 899 9597 
[email protected]

Amanda Billner, Presschef
073 582 56 70
[email protected]

Atlas Copco Koncernen
Våra industriella idéer hjälper kunder att växa och driva samhället framåt. Det är vårt bidrag till en hållbar framtid. Atlas Copco grundades i Stockholm 1873. År 2021 hade Atlas Copco en omsättning på 111 miljarder kronor och cirka 43 000 medarbetare vid årets slut. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.