Atlas Copco förvärvar kinesisk tillverkare av vätskeringvakuumpumpar och system

| 5 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Nacka, Sweden, den 5 augusti, 2022: Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva tillgångarna av Shandong Bozhong Vacuum Technology Co., Ltd. Företaget utvecklar och tillverkar vätskeringvakuumpumpar och system.

Shandong Bozhong Vacuum Technology grundades 2002 och har sitt säte i Zibo, i den kinesiska Shandong-provinsen. Under 2021 hade företaget intäkter på omkring 120 MSEK* (90 MCNY). Företaget har 116 anställda och en bred kundbas i kemisk industri och läkemedelsindustri i Kina såväl som globalt.

Shandong Bozhong Vacuum Technology är ett erfaret tillverkningsföretag,” säger Geert Follens, affärsområdeschef Vakuumteknik. “Förvärvet adderar ett företag med gott rykte för sin höga kvalitetsstandard och är i linje med vår strategi att ha tillverkning som levererar till den lokala marknaden.”

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2023. Köpeskillingen offentliggörs inte.

Det förvärvade företaget kommer att tillhöra divisionen för Industrivakuum inom Atlas Copcos affärsområde Vakuumteknik.

*Baserat på den genomsnittliga valutakursen 2021.

För mer information kontakta:
Daniel Althoff, Chef Investerarrelationer
076 899 95 97 
[email protected]

Amanda Billner, Presschef
073 582 56 70
[email protected]

Atlas Copco-koncernen
Våra industriella idéer hjälper kunder att växa och driva samhället framåt. Det är vårt bidrag till en hållbar framtid. Atlas Copco grundades i Stockholm 1873. År 2021 hade Atlas Copco en omsättning på 111 miljarder kronor och cirka 43 000 medarbetare vid årets slut. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.