Atlas Copco har förvärvat en spansk distributör av vakuumprodukter och service

| 7 april, 2021 | 0 kommentarer

Nacka den 7 april 2021: Atlas Copco har förvärvat IBVC Vacuum, S.L.U, känt som Iberica Vacuum. Bolaget har kunder inom industri och forskning samt universitet och laboratorier i Portugal och Spanien.

Iberica Vacuum är ett privatägt bolag med 10 anställda. Bolaget har sitt säte i Madrid i Spanien och är distributör för Edwards Vacuum i Spanien och Portugal.

Vi har haft ett framgångsrikt partnerskap med Iberica Vacuum i Spanien och Portugal sedan bolaget grundades 2007”, säger Geert Follens, affärsområdeschef Vakuumteknik.

”Genom förvärvet får vi möjlighet att serva våra nuvarande kunder på ett ännu bättre sätt och ytterligare stärka vår närvaro för varumärket Edwards i denna viktiga region i Sydeuropa”.

Köpeskillingen är inte materiell i förhållande till Atlas Copcos börsvärde och offentliggörs inte. 

Den förvärvade verksamheten kommer att bli del av affärsområdet Vakuumtekniks servicedivision.

För mer information kontakta:
Daniel Althoff, Chef Investerarrelationer
076 899 9597 
[email protected]

Sara Liljedal, Presschef
072 144 1038
[email protected]

Atlas Copco-koncernen
Våra industriella idéer hjälper kunder att växa och driva samhället framåt. Det är vårt bidrag till en hållbar framtid. Atlas Copco grundades i Stockholm 1873 och har idag kunder i mer än 180 länder. År 2020 hade Atlas Copco en omsättning på 100 miljarder kronor och cirka 40 000 medarbetare vid årets slut. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *