Atlas Copcos nya OSC för rening av kompressorkondensat är effektiv och enkel att underhålla

| 25 april, 2021 | 0 kommentarer

Stockholm – April 2021. De nya kondensatavskiljarna i serien OSC 12-2500 från Atlas Copco är enklare att hantera och är dessutom bättre för miljön. De filtrerar kondensatet från oljesmorda kompressorer mer effektivt och uppfyller (och överträffar) därför de strängaste reglerna för vattenrening. Underhållet är enkelt och går snabbt, vilket förenklar servicen avsevärt. 

I anläggningar med oljesmorda kompressorer är kondensatbehandling inte bara ett måste, i de flesta länder är det förenat med böter att inte göra det. En kondensatavskiljare av typen OSC filtrerar bort oljan från kompressorkondensatet och förhindrar därmed att den kommer ut i avloppssystemet. Av olika anledningar kan det vara så att kondensatbehandlingen fungerar dåligt och att användarvänligheten är låg. Atlas Copcos nya OSC löser dessa problem med en oöverträffad filtrering och ett enkelt handhavande.

Tack vara den geniala flerstegsfiltreringen med polypropen och aktivt kol tar Atlas Copcos OSC bort flertalet oljetyper. För starkare emulsioner kan en organisk lera användas i det andra filtreringssteget istället för aktivt kol. Den här kombinationen gör det möjligt för OSC att rena avloppsvattnet till så låga nivåer som 5 ppm vid utloppet, något som säkerställer att även de strängaste miljöreglerna avseende olja efterlevs.

Atlas Copcos OSC har utbytbara filterpåsar och patroner, vilket gör processen för oljeavskiljning betydligt enklare och mindre kladdig. Med ett serviceintervall på 4000 timmar blir underhållet mindre frekvent.

För att säkerställa optimal prestanda levereras OSC med ett testutlopp som kan användas för att verifiera filtreringskvaliteten. Den kommer även med en serviceindikator som varnar för mättnad hos polypropylenfiltret och en överflödesindikator som övervakar att vattnet passerar som det ska.

I OSC-serien ingår olika typer och modeller av olje-/vattenavskiljare, allt för att ge kunderna maximal flexibilitet. De två minsta modellerna (OSC 12-15) är för engångsbruk, medan övriga modeller kan servas. OSC 12-625 är tvåstegsenheter medan OSC 1250-2500 är trestegsenheter. OSC 2500 använder en flödesdelare för att fördela flödet jämnt mellan två enheter.

För mer information, varmt välkommen att kontakta:

Johan Köhler
Marknadschef, Industrial Air Division, Atlas Copco Compressor AB
070-607 86 65
[email protected]

Robert Aronson
Produktingenjör, Industrial Air Division, Atlas Copco Compressor AB
0706-29 21 19
[email protected]

Alexandra Calgar
Marknadschef, Atlas Copco Compressor AB
0721-45 25 01
[email protected]

Atlas Copco Compressor AB är ett säljbolag inom Atlas Copco-gruppen, en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar sedan 1873. Vi ansvarar för marknadsföring och försäljning av innovativa och energieffektiva produkter och tjänster relaterade till tryckluft och gas på den svenska marknaden.Vi strävar efter att vara den föredragna samarbetspartnern för kunder som behöver kompressorer, blåsmaskiner, gasgeneratorer och service därav. Genom att lyssna på våra kunder och genom att dela idéer med kollegor runt om i världen stöder vi utvecklingen av nya innovativa produkter och tjänster som ger affärskritiska fördelar inom de applikationer vi servar. Atlas Copco grundades i Stockholm 1873 och har idag kunder i mer än 180 länder och omkring 39 000 medarbetare. Under 2020 uppgick omsättningen till 100 miljarder SEK. Läs mer på atlascopcogroup.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *