Aura Light utrustar 125 av Hornbachs anläggningar med LED-belysning

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

Tillsammans med den svenska belysningstillverkaren konverterar Hornbach Baumarkt AG majoriteten av sina bygg- och trädgårdsmarknader i Europa till miljövänlig LED-teknik. HORNBACH Baumarkt AG, som är en del av Hornbach-gruppen, driver för närvarande 169 gör-det-själv-butiker med trädgårdscenter och två specialbutiker i nio europeiska länder, inklusive 98 platser i Tyskland. 125 av dessa har nu byggts om och utrustats med LED-belysning i ett omfattande projekt.

Målet var att uppnå bättre ljuskvalitet med samma antal ljuspunkter och samtidigt minska energiförbrukningen. De befintliga armaturerna ersattes därför av Certos LED, en armatur anpassad för höga takhöjder. För att belysa de olika gångarna och hyllorna optimalt användes en 120-wattversion med olika ljusspridningar. På så sätt uppnåddes ett jämnt ljusflöde utan mörka zoner.

Förutom utmärkt ljuskvalitet har Certos en låg bländningseffekt tack vare LED-linstekniken, så att både köpupplevelsen för kunderna och arbetet för de anställda blir trevligare. Förutom att förbättra belysningen innebär övergången till LED-teknik avsevärda energi- och kostnadsbesparingar. Effektiviteten ökade ytterligare i belysningslösningen genom att integrera ett befintligt ljusstyrningssystem med dagsljuskompenserande styrning.

Den långa livslängden på Certos med 100 000 timmar sparar också underhåll under flera år:

”LED-armaturerna har längre livslängd och sparar också mycket energi”, förklarar Erich Harsch, VD för Hornbach Baumarkt AG. Han uppskattar de årliga elkostnadsbesparingarna till mer än fyra miljoner euro.

”Omräknat innebär detta steg också en betydande minskning av vårt CO2-avtryck med flera tusen ton CO2 per år”, avslutar Harsch.

Läs mer www.auralight.se/press

Aura Light International AB

För mer information 
Caroline Holmgren, Marknadsdirektör Aura Light International AB, 
E-post: [email protected] 
Telefon: 070-266 26 14 

 

Aura Light erbjuder företag belysningslösningar som är hållbara, ekonomiska, av hög kvalité och har en lång livslängd. Företaget har cirka 200 anställda med huvudkontor i Stockholm och en produktionsanläggning i Vimmerby. Tillsammans med dotterbolag i Sverige, Finland, Norge och Tyskland omsätter koncernen cirka 500 miljoner kronor årligen.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.