Även seglare påverkas av Corona

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

Drygt 3 200 av Svenska Kryssarklubbens 40 000 medlemmar är långseglare och seglar i andra farvatten än de svenska, exempelvis i Medelhavet. Dessa påverkas nu också av Corona-viruset och dess följdverkningar.  

Man kan tycka att det bästa ur smitto-synpunkt vore att guppa på en båt med endast två eller flera friska personer ombord, långt ifrån andra människor. Men Corona-viruset påverkar även båtfolket, inte minst stressen av att inte veta var man får komma iland för att bunkra mat och färskvatten. Nu vittnar Svenska Kryssarklubbens medlemmar om hur Corona-viruset påverkar deras vardag i främmande vatten.  

– I Indien kom sjukvårdspersonalen ombord iklädda skyddsoverall, munskydd och handskar. Det var inte lätt att förstå vad han sa bakom masken. Men efter att ha kontrollerat vår temperatur med en panntermometer fick vi ett ”hälsointyg”. Sen kunde vi gå i land utan restriktioner, berättar en långseglare.  

Genom en Facebooksida och Kryssarklubbens hemsida för Medelhavsseglarna håller de sig informerade och tipsar varandra. Där finns också länkar till svenska UD och Folkhälsomyndigheten.  

Läs mer i tidningen På Kryss: pakryss.se/langsegling-i-coronavirustider/

 

Om Svenska Kryssarklubben: 

Svenska Kryssarklubben är en av världens största båtklubbar med över 40 000 medlemmar. Kryssarklubben är för dig som vill få ut mer av ditt båtliv och som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Syftet med föreningen är att inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap och dela erfarenheter och kunskaper för ett säkrare båtliv. 

www.sxk.se

Kontakt:
Maud Nordell

För dig som vill få ut mer av ditt båtliv
________________________­_________      

Svenska Kryssarklubben
Box 1189 | 131 27 Nacka Strand | Tfn: 08-448 28 87| Fax: 08-448 28 89
E-post: [email protected] | www.sxk.se
www.facebook.com/svenskakryssarklubben
www.instagram.com/svenskakryssarklubben
Twitter: @kryssarklubben

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *