aXichem tecknar avtal med Actives & Co avseende försäljning och distribution av aXivite® i Frankrike

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

aXichem AB (publ), som utvecklar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, har tecknat ett avtal avseende marknadsföring, försäljning och distribution av bolagets produkt aXivite, med franska företaget Actives & Co. Actives & Co levererar råvaror för tillverkning av kosttillskott, kosmetika och produkter för djurhälsa. 

– Vi ser fram emot att lansera aXichems unika ingrediens på den franska marknaden. Viktkontroll och tarmhälsa är ett område med stort fokus i Europa. Många av våra kunder söker efter nya råvaror som kan göra det möjligt för dem att ta fram effektiva lösningar till sina slutkunder. Därför ser vi en stor potential för aXivite® så som nästa generations substans för viktkontroll, med en stor potentiell marknad, säger Jean-Yves Moyroud, VD för Actives & Co.

– Jag är mycket glad över att kunna meddela att vi har ingått ett distributionsavtal med Actives & Co, en innovativ och professionell leverantör av ingredienser. Frankrike är Europas tredje största marknad när det gäller kosttillskott för viktkontroll.  aXivite® erbjuder dokumenterade hälsoeffekter, vilket gör att den blir en intressant och konkurrenskraftig ingrediens för tillverkare av kosttillskott aktiva inom detta segment, säger Lucas Altepost, Vice President på aXichem. 

Den franska marknaden för kosttillskott är Europas tredje största, efter Italien och Tyskland, och värderades 2013 till 610 miljoner Euro (FederSalus, 2014). Viss källor anger ännu högre siffror. Syndicat National de Compléments Alimentaires (Synadiet) anger siffran 1,48 miljarder Euro för 2014, vilket skulle innebära en ökning med 6,4 procent sedan 2013. Enligt Synadiet var de mest populära produktkategorierna 2014, hälsodrycker, kosttillskott mot stress och sömnproblem samt produkter för matsmältning och viktkontroll. 

Om Actives & Co 

Actives & Co är ett ungt och dynamiskt franskt företag grundat 2015 i Lyon, på initiativ av, och med stöd från, europeiska råvarutillverkare i Tyskland och Spanien. Actives & Co:s huvudsakliga kunder är tillverkare av kosttillskott, kosmetika samt företag inom djurhälsa. Bolaget marknadsför och säljer innovativa, effektiva och väldokumenterade råvaror. 

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 
den 30 mars 2020 kl 13:00 CET.

Torsten Helsing, VD i aXichem, + 46 46-780 06 73. E-post: [email protected]

aXichems affärsidé är att utveckla, patentera och marknadsföra naturanaloga industrikemikalier. Bolaget arbetar framförallt med fenylcapsaicin, en naturanalog syntetisk capsaicin med breda tillämpningar inom en mängd olika områden, såsom fodertillskott, marin påväxthämmande färg samt enskilda farmaceutiska områden. aXichems aktie är listad på NASDAQ First North Growth Market med kortnamnet AXIC A. Certified Adviser: Redeye AB [email protected] +46 (0)8 121 576 90. Mer information om bolaget finns påwww.axichem.se 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *