B3 ingår digitalt partnerskap med Vattenfall

| 6 maj, 2022 | 0 kommentarer

B3 Consulting Group AB (publ) har tecknat ett nytt ramavtal med Vattenfall. Ramavtalet omfattar ett flertal tjänster kopplade till systemutvecklingsprojekt samt förvaltning och skapar många nya möjligheter för B3.

– Vi är väldigt glada för förtroendet som ny ramavtalsleverantör till ett så anrikt och stort bolag som Vattenfall och att få utveckla ett system för fastighetsförvaltning genom ett agilt team. Vi ser mycket fram emot samarbetet och att tillsammans få skapa nya möjligheter inom digitalisering. Ramavtalet skapar också nya förutsättningar för oss på B3 att leverera spetskompetens inom olika områden till Vattenfall, säger Anette Billing VD och Koncernchef för B3 Consulting Group.

B3 kommer under cirka tolv månader att utveckla ett nytt kartbaserat fastighetsförvaltningssystem för Vattenfall, med efterföljande förvaltning och potentiell vidareutveckling av detsamma. Exempel på roller och funktioner som innefattas är arkitekt, UX, IT-säkerhet, projektledare, systemutvecklare och testare. Ramavtalet förväntas starta i maj och gäller i fem år med möjlighet till tre års förlängning. 

– Vi är stolta och glada över möjligheterna som detta digitala partnerskap innebär. Det initiala utvecklingsprojektet kommer involvera flertalet bolag inom B3-koncernen och att vi ingår ett agilt kontrakt med Vattenfall ger oss förutsättningar att skapa värde tillsammans med kunden, där vi kontinuerligt kan skifta prioriteringar och fokus baserat på en föränderlig omvärld. Vi har fått ett förtroende som vi med tillförsikt ser fram emot att förvalta, säger Rickard Leif Troeng säljchef och kundansvarig på levererande bolag B3 Commit i Örebro. 

För mer information, kontakta Anette Billing, VD och Koncernchef för B3 Consulting Group, telefon 0725-02 17 83 eller Rickard Leif Troeng, säljchef och kundansvarig på B3 Commit, telefon 0727-23 82 85.

B3 Consulting Group är ett expansivt konsultföretag med ca 700 medarbetare. Vi hjälper Sveriges främsta företag och organisationer att skapa morgondagens möjligheter med hjälp av digital transformation och verksamhetsutveckling. Vi strävar också efter att bygga upp en företagskultur som värdesätter våra olikheter, erfarenheter och gemensamma energi. Nöjda kunder tillsammans med toppresultat i Great Place To Work (GPTW) och fem DI Gasell-utmärkelser ser vi som ett kvitto på en hållbar framgångsmodell. Omsättningen 2021 uppgick till 921,9 MSEK, med ett rörelseresultat om 70,6 MSEK. Kontor finns i Stockholm, Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Linköping, Malmö, Sundsvall, Örebro samt intresseföretag i Krakow och Warszawa. B3 är noterat på Nasdaq Stockholm, small cap. Mer information finns på www.b3.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.