Baker McKenzie legal rådgivare till Pareto Securities och SEB vid Swedencares riktade nyemission om 3,6 miljarder miljoner SEK

| 31 januari, 2022 | 0 kommentarer

Swedencare AB (publ) har genomfört en riktad nyemission om cirka 3,6 miljarder SEK till svenska och internationella institutionella investerare. Teckningskursen om 100 kronor per aktie fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Swedencare är ett ledande djurhälsobolag med delvis egen produktion som marknadsför och säljer premiumprodukter på den snabbväxande globala marknaden. Bolaget har ett flertal starka varumärken och produkter inom de flesta terapiområden. Verksamheten styrs från huvudkontoret i Malmö, Sverige och därutöver finns det dotterbolag i åtta länder samt bolagets produkter säljs på över 50 marknader.

Syftet med den riktade nyemissionen var att delfinansiera förvärven av The Garmon Corporation och Innovet Italia Srl.

Pareto Securities och SEB agerade Joint Bookrunners. Baker McKenzie agerade legal rådgivare till Joint Bookrunners med ett internationellt Capital Markets-team bestående av Joakim Falkner och Per Blom i Stockholm samt Adam Farlow och Charles Farnsworth i London.

Kontakt
Joakim Falkner, advokat, partner, solicitor, head of Capital Markets – Europe, Middle East & Africa, Baker McKenzie
Tfn: 08-566 177 80
E-post:
[email protected]

Om Baker McKenzie
Baker McKenzie är en av världens ledande fullservicebyråer inom affärsjuridik.  Sedan 1949 har Baker McKenzie tillhandahållit kvalificerade juridiska tjänster till flera av världens mest framstående företag, organisationer och offentliga institutioner. I dag har Baker McKenzie drygt 13 000 medarbetare på 77 kontor i 46 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 miljöledningssystem och verksamheten är klimatneutral sedan 2020www.bakermckenzie.com 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.