Connect with us

Marknadsnyheter

Barnafridskonferens om kunskapsbaserade insatser för en uppväxt fri från våld

Published

on

Alla barns rätt att skyddas från våld är utgångspunkten för den nationella strategin ”En uppväxt fri från våld” som sedan ett år ligger på regeringens bord. Barnafridskonferensen i Linköping den 24–25 januari vill ta reda på hur samhället gemensamt kan gå från ord till handling för att förebygga och bekämpa våld mot barn och unga med stöd av forskningsbaserad kunskap.

Ett viktigt mål för konferensen är att främja erfarenhetsutbytet mellan yrkesverksamma inom socialtjänst, rättsväsende, skola och hälsovård. Ett 40-tal forskare och yrkesverksamma föreläser på konferensen där över 500 har anmält sig.

Camilla Waltersson Grönvall, Sveriges socialtjänstminister med ansvar för barnrättsfrågor, inviger Barnafridskonferensen tillsammans med Linköpings universitets rektor Jan-Ingvar Jönsson och professor Laura Korhonen, centrumchef vid det nationella kunskapscentrumet Barnafrid vid Linköpings universitet. Temat för 2024 är ”Aldrig våld! Med kunskap går vi från ord till handling”.

–  Kunskapsspridning och kompetenshöjande är viktiga komponenter i ett utvecklingsarbete, men leder tyvärr inte automatiskt till förbättringar. Om vi vill öka kapaciteten och kvaliteten i de verksamheter som möter barn och unga behöver vi ägna mer tid och fokus till aktiviteter som verkligen ger stöd till implementering av ny kunskap, nya metoder och arbetssätt, säger Laura Korhonen. 

Fredrik Malmberg, i dag direktör för Institutet för mänskliga rättigheter och tidigare regeringens särskilda utredare, inleder konferensen med en föreläsning om den nationella strategin för ”En uppväxt fri från våld”. Utredningen presenterade sitt betänkande den 18 januari 2023. 

På konferensen visas en fotoutställning där Barnafrids två ungdomsråd har tagit foton som illustrerar angelägna utvecklingsområden inom området våld mot barn. 

Deltagarna kommer också i flera interaktiva moment öva på att samtala med barn med hjälp av AI. Detta sker både i föreläsningar och i utställardelen där Oslo Metropolitan University kommer att visa sin avatar, som hjälper yrkesverksamma att öva sin konversationsförmåga inför samtal med barn som utsatts för våld. 

Under konferensen delar Barnafrid ut Barnafridspriset till en framstående forskare och dennes avhandling.

När: 24–25 januari 2024, kl 10.00-15.00, Dag 2 startar 8.30
Var: Linköpings konsert och kongress, Konsistoriegatan 7, Linköping
Program: www.barnafridskonferensen.se
Kontakt: Sofia Lindgren, kommunikatör på Barnafrid, sofia.lindgren@liu.se, 013-28 40 39

 

Pressmeddelandet skickat av:
Karin Söderlund Leifler
Presskontakt, Linköpings universitet
www.liu.se
013-281395 eller 073-4170159
karin.soderlund.leifler@liu.se

Vill du ha mer nyheter från Linköpings universitet? Genom nyhetsbrevet ”Forskning och samhälle – nyheter från Linköpings universitet” får du ta del av det senaste inom forskning och samverkan vid Linköpings universitet. Prenumerera här

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Hamlet BioPharma bjuder in till pressträff

Published

on

By

Med anledning bolagets delårsrapport bjuder Hamlet BioPharma in till en livesänd digital pressträff torsdagen den 22 februari klockan 12.00. På pressträffen kommer ordförande Catharina Svanborg att gå igenom utvecklingen för det brutna räkenskapsårets andra kvartal och även bolagets väg framåt.

Klicka på länken nedan för att delta på pressträffen.

https://youtube.com/live/vi_kXGF40fs?feature=share

Under pressträffen finns möjlighet att ställa frågor i sändningens kommentarsfält. Har du frågor redan nu går det bra att maila dem till: mats.jonsson@investortarget.se

För mer information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande, Hamlet BioPharma AB, +46 709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Martin Erixon, CEO, Hamlet BioPharma AB, +46 733 00 43 77

martin.erixon@hamletpharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kiruna och Uppsala vill bli kulturhuvudstad

Published

on

By

I dag, onsdag den 21 februari, hölls en presskonferens på Kulturrådet där juryn som utsetts av Europeiska kommissionen tillkännagav att båda städerna går vidare i ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029.

Juryordförande Else Christensen-Redzepovic från Danmark meddelade juryns beslut att de gärna ser att de båda städerna lämnar in en andra, kompletterande ansökan. Vilken stad som sedan utses till kulturhuvudstad 2029 kommer att beslutas av juryn och meddelas under en presskonferens i december 2024.

Utnämningen av europeisk kulturhuvudstad är en angelägenhet för hela Sverige och viktigt för svenskt kulturliv. Positionerna flyttas fram samtidigt som relationer stärks – både lokalt, nationellt och i Europa, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.

För Sverige blir det tredje gången en av våra städer utnämns till kulturhuvudstad. 1998 fick Stockholm titeln som kulturhuvudstad och 2014 fick två europeiska städer denna titel – Umeå i Sverige och Riga i Lettland. För 2029 kommer en svensk och en polsk stad att utnämnas till europeisk kulturhuvudstad.

Läs mer

Kiruna och Uppsala vill bli europeisk kulturhuvudstad

Europeisk kulturhuvudstad 2029

Helene Oljons
Pressansvarig
08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America implementerar XMReality Remote Guidance

Published

on

By

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America Inc., en ledande leverantör av högkvalitativa formsprutningsmaskiner, kommer att implementera XMReality Remote Guidance i sin verksamhet. Detta för att ytterligare förbättra deras kundsupporttjänster genom att erbjuda distanssupport med hjälp av augmented reality (AR).

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America har levererat över 150 000 toppmoderna formsprutningstjänster till en mängd olika industrier över hela världen. Sumitomo (SHI) Demag är känt för sitt starka engagemang och upprätthåller rigorösa standarder för kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet. Genom att integrera XMReality Remote Guidance fortsätter Sumitomo (SHI) Demag sin strävan att leverera oöverträffad service och support till sina kunder. XMReality kommer att ge Sumitomos team möjlighet att på distans felsöka, vägleda och samarbeta med kunder, vilket säkerställer optimal prestanda och effektivitet för deras levererade formsprutningsmaskiner.

I en kommentar till detta partnerskap uttryckte Ryne Simeone, Vice President of Business Development på XMReality Inc., sin entusiasm och sa: ”Vi är glada över att samarbeta med Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America för att implementera XMReality Remote Guidance. Vi ser fram emot att växa tillsammans med Sumitomo för att stötta dem med att erbjuda en exceptionell kundsupport drivet av effektiva arbetsprocesser.

Om Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America
Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America, ett dotterbolag till Sumitomo Heavy Industries, Ltd., är en ledande leverantör av högpresterande formsprutningsmaskiner och tjänster. Med ett engagemang för innovation, kvalitet och kundnöjdhet, levererar Sumitomo (SHI) Demag banbrytande lösningar till industrier över hela världen

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Jonsson, VD XMReality
Telefon: +46 70 724 03 29
E-post: andreas.jonsson@xmreality.com

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet – Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. Nestlé, Electrolux, Sidel och Heineken är några av de mer än 150 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.