Connect with us

Marknadsnyheter

Barnen vinnare när Atea förlänger sponsorsamarbetet med Svensk Friidrott

Published

on

Sedan 2007 är Atea stolt sponsor till Svensk Friidrott – och nu står det klart att samarbetet fortsätter i minst tre år till. – Vi har ett väldigt bra samarbete på alla nivåer, säger Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott. Inte minst är friidrottsförbundet stolt över den gemensamma samhälls- och idrottssatsningen på Miniorlandslaget, som nu växer.

Det är bara att konstatera att Svensk Friidrott och Atea passar väldigt väl ihop, säger Magnus Sallbring, kultur- och marknadsdirektör på Atea:

– Friidrotten har sina hjältar inom olika grenar, precis som Atea har specialister inom olika grenar av it. Atea bygger Sverige med it, och Svensk Friidrotts världsstjärnor gör det lilla landet Sverige stort i världen.

Det förlängda sponsoravtalet innebär att Atea, återigen, fortsätter som nationell partner och officiell it-partner till Svensk Friidrott fram till 2026, då samarbetet pågått i snubblande nära 20 år.

”Långsiktigheten gör att vi kan göra skillnad på riktigt”

– Vi är både stolta och tacksamma över samarbetet, och att det har pågått så länge. Vi på Atea är enormt starkt troende i frågan om långsiktiga och djupa partnerskap. Det är först då man på riktigt kan göra skillnad tillsammans, säger Magnus Sallbring.

– Atea är en av våra äldsta samarbetspartners. Det är värt oerhört mycket för oss att ha en långsiktig och aktiv partner som har en tydlig strategisk plan, och som vill göra bra saker tillsammans med oss, säger Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott.

Avtalet inkluderar bland annat värdskap runt aktiviteter som Atea Friidrottsgalan, exponering på tävlingar i Svensk Friidrotts regi, engagemang i Ateas årliga hälsosatsning Sverigestafetten och att friidrottsstjärnorna i Team Atea involveras i olika sammanhang.

Fler barn får chansen att upptäcka glädjen i föreningsidrotten

En viktig del handlar också om att växla upp Miniorlandslaget som Atea och Svensk Friidrott grundade tillsammans under 2022. Genom Miniorlandslaget får barn chansen att upptäcka glädjen i föreningsidrotten – en möjlighet som kanske inte annars hade uppstått.

– Ett gemensamt mål är att fortsätta bygga ut Miniorlandslaget så att vi täcker alla 35 orter där Atea har kontor, från norr till söder. Vi har kommit upp till hälften hittills, säger Jan Larsson och fortsätter:

– Projektet handlar om att få barn och ungdomar i rörelse, men också om att motverka att de hamnar i fel miljöer. Idrotten har tagit på sig ett mycket större ansvar i dag än för några år sedan, vad gäller både folkhälsan och integrationsarbetet.

”Friidrotten har både mänsklighet och folklighet”

Det är ingen tillfällighet att denna typ av projekt uppstår i korsningen mellan Svensk Friidrott och Nordens största leverantör av it-tjänster:

– Friidrotten har både mänsklighet och folklighet. Lokala friidrottsföreningar runt om i landet som vill få barn i rörelse, som ger ungdomar chansen. Svensk Friidrott och Atea har en genuin incheckning i att vi tillsammans vill göra skillnad för ett bättre Sverige, säger Magnus Sallbring.

Miniorlandslaget börjar ge ringar på vattnet även i politiska kretsar. I höstas besökte idrottsminister Jakob Forssmed minioridrottarna i Växjö och sa då:

– Jag hörde talas om den här satsningen på Friidrottsgalan i vintras och tyckte att det lät så otroligt bra och ville därför komma hit. Vi behöver fler satsningar där barn som annars inte hade haft chansen till idrott får det.

Vem tar över stafettpinnen från Daniel Ståhl?

Kanske kommer några av Minorlandslagsbarnen ta över stafettpinnen från Daniel Ståhl, Maja Åskag, Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Vanessa Kamga och Suldan Hassan i Team Atea om några år? Otänkbart är det inte.

– Vi har en bra talangutveckling inom friidrotten. Förra året tog vi 14 medaljer i ungdoms- och juniormästerskap. Tack vare Miniorlandslaget hittar fler barn och ungdomar, som vi troligen inte nått annars, in till våra föreningar, säger Jan Larsson.

För mer information, vänligen kontakta:
Kevin Bell, PR-ansvarig, Atea Sverige
+46 8 752 14 62
kevin.bell@atea.se

Om Atea
Atea är den ledande leverantören av IT-infrastruktur i Norden och Baltikum. Atea finns representerade i 88 städer med över 8 000 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Atea levererar hårdvara och mjukvara från ledande globala tillverkare och tillhandahåller konsulter och tjänstelösningar. Vi hanterar, driftar och utvecklar våra kunders IT-miljöer. Atea hade en omsättning på cirka 47 miljarder NOK (2022) och finns listat på Oslo Börs. www.atea.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Det japanska patentverket avser bevilja patent för EndoDrill-teknologin

Published

on

By

Cancerdiagnostikbolaget BiBBInstruments AB (”BiBB” eller ”Bolaget”), som utvecklar världens första marknadsgodkända eldrivna endoskopiska kärnbiopsiinstrument, meddelar att Bolaget har erhållit ett beslut om beviljande från det japanska patentverket (JPO). Detta innebär att JPO har beslutat att godkänna Bolagets första patentansökan i Japan för EndoDrill®. Ytterligare några formella steg kommer att följa innan ett patent slutligen utfärdas, varefter det beviljade patentet kommer att vara giltigt till oktober 2039.

BIBB har erhållit beslut om beviljande från JPO för sin patentansökan 2021–518087, som ger ett brett skydd av EndoDrill-systemet®, Bolagets eldrivna biopsiinstrument för avancerad endoskopi. BiBB har tre internationella patentansökningar för EndoDrill®, vilka har gått in i nationell/regional fas och under 2023 erhöll BiBB godkännande av två patent i Europa. EndoDrill-systemet har nyligen marknadsgodkänts i Europa och USA och den första produktvarianten, EndoDrill® GI, är för närvarande under klinisk utvärdering i USA.

Beslutet att bevilja vårt första patent i Japan är strategiskt viktigt för oss som bolag och positivt för patienter och vårdgivare i Japan. Japan är en av de största marknaderna för vårt målsegment, endoskopiskt ultraljud, och japanska företag dominerar världsmarknaden när det gäller försäljning av flergångsendoskop.”, säger Fredrik Lindblad, VD för BiBB.

För mer information om BiBB, vänligen kontakta:
Fredrik Lindblad, VD
E-post: fredrik.lindblad@bibbinstruments.com
Telefon: +46 70 899 94 86
www.bibbinstruments.com

Denna information är sådan som BiBBInstruments AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 februari 2024.

Om BiBBInstruments AB
Cancerdiagnostikbolaget BiBBInstruments AB utvecklar och tillverkar EndoDrill®, en patenterad produktserie av eldrivna endoskopiska biopsiinstrument. EndoDrill®-instrumenten tar högkvalitativa vävnadsprover med hög precision med målet att förbättra diagnostiken av flera allvarliga cancersjukdomar, t ex i magsäck, bukspottkörtel, lever, lunga, och urinblåsa. Produktportföljen riktar sig till den globala marknaden för ultraljudsstyrda endoskopiska (EUS/EBUS) biopsiinstrument, som utgör det mest avancerade och snabbväxande området inom endoskopi. BiBB fick 510(k)-godkännande från amerikanska FDA för EndoDrill® GI, den viktigaste produktvarianten, under 2023. I början av 2024 erhölls även CE-märkning enligt MDR för samtliga tre produktvarianter: EndoDrill® GI, EndoDrill® EBUS och EndoDrill® URO. Därmed är EndoDrill® det första marknads­godkända eldrivna endoskopiska biopsisystemet i såväl USA som Europa. EndoDrill®-systemet omfattar sterila engångs­biopsiinstrument med tillhörande drivenhet. Bolaget grundades år 2013 av Dr Charles Walther, cancerforskare vid Lunds universitet och tillika överläkare i klinisk patologi vid Skånes universitetssjukhus i Lund. BiBBInstruments är baserat på Medicon Village i Lund och BiBBInstruments aktie (Ticker: BIBB) är noterad på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Tom Tits Experiment utsett till stockholmarnas favoritmuseum

Published

on

By

Tom Tits Experiment har korats till stockholmarnas favoritmuseum 2024 i toppstrid med Armémuseum och Vasamuseet som hamnar på andra- respektive tredjeplats. Utmärkelsen delas ut av konsultföretaget Evimetrix som årligen genomför en undersökning där 1 500 stockholmare får säga sitt om länets museer. På årets gala, som hölls på Junibacken på tisdagskvällen den 20 februari, utsågs Tom Tit även till ”Årets klättrare” och vinnare av kategorin ”Barnperspektivet”.

— Vårt uppdrag är att göra naturvetenskap och teknik tillgängligt och lustfyllt. Vi jobbar hårt för att vara en favoritdestination för nyfikna barn i alla åldrar och vi är otroligt stolta över att stockholmarna har röstat fram Tom Tits Experiment till sitt favoritmuseum, säger Åsa Ribbing, publik chef på Tom Tits Experiment.

Utöver huvudutmärkelsen så tilldelas Tom Tits Experiment även förstaplatser i underkategorierna ”Barnperspektivet” och ”Årets klättrare”, den senare delas ut till det museet som stärkt sin kundnöjdhet mest sedan föregående år. I underkategorierna ”bästa utställningar” och ”Museet med det starkaste varumärket” landar Tom Tit på en andra respektive tredjeplats.

— Under 2023 har vi lanserat flera tillfälliga utställningar och teman, öppnat en helt ny restaurang och lagt grunden för en marknadskommunikation som lyfter själen i vår verksamhet. Vi har också kunnat glädjas åt 20 000 fler besökare än året innan och det i kombination med de här väldigt fina utmärkelserna bekräftar att vi fyller en viktig funktion inom besöksnäring samtidigt som vi främjar ett livslångt lärande, avslutar Åsa Ribbing.

Om undersökningen               
Stockholmarnas favoritmuseum 2024 är en kvantitativ mätning som genomfördes bland allmänheten i Storstockholm under vintern 2023. Fler än 1 500 respondenter har uttalat sig om 42 museer i storstockholmsområdet och svaren vägs samman till ett nöjd kund-index (NIK). Undersökningen genomförs av konsultföretaget Evimetrix som har utsätt stockholmarnas favoritmuseum sedan 1999.

Presskontakt
Erik Elowsson, press- och pr-ansvarig, Telge AB
08-550 220 50
press@telge.se

 

Tom Tits Experiment – upptäckarglädje inom naturvetenskap, för alla

Tom Tits Experiment grundades 1987 och är idag Sveriges största science center/vetenskapsmuseum. Den huvudsakliga inriktningen är publik verksamhet riktad mot barnfamiljer med syfte att skapa upptäckarglädje för alla genom att göra naturvetenskap och teknik tillgängligt och lustfyllt. Utöver det är Tom Tit aktiva i lokala, nationala och internationella projekt med mål att stötta skolor inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling. Med cirka 50 anställda drivs utställningsverksamhet, utbildning för lärare, en egen förskola, restaurang, café, konferens och event samt butik. Tom Tits Experiment tillhör Telgekoncernen som är helägt av Södertälje kommun.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Balder offentliggör ett återköpserbjudande av utestående hybridobligationer

Published

on

By

Fastighets AB Balder (publ), via dotterbolaget Balder Invest AB, erbjuder innehavare av utestående hybridobligationer, EUR 500 miljoner 5,25 år non-call, first reset date 2 juni 2026 (ISIN: XS2305362951) att delta i ett återköp där Balder Invest AB köper tillbaka obligationer mot kontant vederlag upp till ett maximalt nominellt belopp om EUR 100 miljoner (”Återköpserbjudandet”).

Återköpserbjudandet av hybridkapital kommer att prissättas via ett omodifierat så kallat Dutch auction-förfarande med lägsta återköpspris motsvarande 89,00 procent. Återköpserbjudandet löper ut 17:00 CET den 27 februari 2024 och likvid förväntas den 1 mars 2024. Detaljer om Återköpserbjudandet, prismekanismen och tidschemat finns tillgängligt i det så kallade launch announcement via Euronext Dublin och återköpsdokumentationen (tender offer memorandum) finns tillgängliga via tender agent (https://deals.is.kroll.com/balder).

Balder har lämnat i uppdrag till BNP Paribas och Nordea att agera Dealer Managers för återköpserbjudandet.

Dealer Managers:
BNP Paribas, tel. +33 1 55 77 78 94, liability.management@bnpparibas.com
Nordea Bank Abp, tel.
+45 6136 0379, nordealiabilitymanagement@nordea.com

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Erik Selin, VD, tel. 031-10 95 92

Ewa Wassberg, Finanschef, tel. 031-351 83 99

Fastighets AB Balder (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar bostäder och kommersiella fastigheter i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Fastighetsbeståndet hade per 31 december 2023 ett värde om 211,7 Mdkr. Balderaktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.