Connect with us

Marknadsnyheter

Bazefield och W3 Energy inleder samarbete

Published

on

W3 Energy har tecknat ett femårigt samarbetsavtal med Bazefield AS och implementerar därmed operativsystemet EnOS Bazefield i verksamheten. Dessutom ska W3 Energy fungera som stöd i Bazefields utvecklingsarbete.
– Vi går allt mer mot en hybridvärld inom förnybar energiproduktion och med EnOS Bazefield får vi en plattform som gör att vi kan fortsätta vår expansion. Vi ser fram emot att bidra till att utveckla deras produkt och dela med oss av våra erfarenheter till deras kunder, säger W3 Energys CEO Pär Dunder.

Svenska W3 Energy är en av Nordens ledande aktörer inom drift, förvaltning och optimering av vindkraftparker. Bolagets fokus har hittills främst legat på asset management inom vindkraft i norra Sverige, men är nu mitt uppe i en verksamhetsutveckling både vad gäller energislag och geografiskt spelfält. Pär Dunder berättar: 
– Alla typer av förnyelsebar energi ligger inom vårt scope och vi kan docka ihop vindkraft med alltifrån solenergi och batterilager till vätgasproduktion. Vi ser förvaltning av förnybar energi som ett hantverk och då räcker det inte att vara den bästa snickaren, utan du måste ha de bästa verktygen också. Och i den nya typen av hybridvärld som vi verkar i är det Bazefield som kan erbjuda oss det. Dessutom är det en ytterst kompetent partner för vår påbörjade internationalisering.    

Framtidssäkert system för hantering av stora mängder data
I arbetet med att optimera produktionen av vindkraft hanterar W3 Energy data från 40 000 mätpunkter i sekunden, som sedan bearbetas och analyseras. Övergången till Bazefield genomförs eftersom det är ett framtidssäkert system, som klarar av både dagens kravställningar och ytterligare verksamhetsutveckling. Sara Ölund är Teamleader Operations Controller på W3 Energy och samordnar det dagliga arbetet inom teamet, vilket bland annat inkluderar att säkerställa effektiva informationsflöden.   
– Personligen tycker jag att det känns fantastiskt roligt att vi nu går över till Bazefield. Det är ett oerhört lättjobbat system, som ger oss ännu större möjligheter att jobba proaktivt, enkelt och effektivt, säger hon.

W3 Energy blir preferred partner
Norska Bazefield AS har skördat stora internationella framgångar med sitt operativsystem för produktion av förnybar energi. Idag betraktas de som världsledande inom utvecklingen av lösningar som stöttar asset management kopplat till samtliga förnybara energislag. Bolagets CEO Sigurd Joakim Juvik är mycket positiv till samarbetsavtalet:
– W3 Energy är en typ av kund som vi verkligen gillar, både för deras kunskaper, ambitioner och hur de är som människor. Därför känns det bra att det är ett tredelat samarbete, där vi förutom att leverera en kraftfull plattform även gör W3 Energy till en preferred partner som kan utveckla våra produkter och hjälpa våra andra kunder att bli bättre i hur de använder dem. Vi ser fram emot att ta tillvara kompetensen inom W3 Energy och samtidigt leverera ett system som stöttar deras ambitioner för framtiden.

Även Eva Liljendahl, som är Bazefields Sales Director Nordics, är positiv till effekterna av samarbetet mellan Bazefield och W3 Energy:
– Vad den här marknaden behöver är integration mellan produktion och teknik och försäljning och finans. Det är precis det som Bazefield ger W3 Energy, och därmed också deras kunder, säger hon.

För mer information:
Pär Dunder, CEO W3 Energy
 +46 (0)70-375 00 43
par.dunder@w3e.se

Sigurd Joakim Juvik, Head of Renewables Envision Digital/CEO, Bazefield
+47 90 651 834

sigurd.juvik@bazefield.com

W3 Energy är en helt oberoende förvaltare som ansvarar för både finansiell och operativ drift av vindkraftparker, med kontor i Piteå, Skellefteå och Umeå. Portföljen på 1860 MW gör att man förvaltar cirka 18 % av den förnybara energi som produceras i Sverige. W3 Energy är specialiserade på vindkraft i kallt klimat och erbjuder även förvaltning på anläggningar som kombinerar flera typer av förnybara energislag.

Bazefield AS is a software product company headquartered in Norway. The company has its roots back to 1991 and was demerged from Baze Technology in 2016. Envision Digital, a global AIoT technology leader, headquartered in Singapore came onboard with 100 % ownership to fuel the independent operating Bazefield’s growth. It’s industry-leading product, Bazefield is the most comprehensive and fastest growing OEM independent operation management system for renewable energy, which provides tools for real-time monitoring, reporting, availability planning, stop and loss analysis and fact-based decision. Bazefield is used across +1400 sites and 102 GW of renewable energy sites in all regions worldwide. Notable clients include Invenergy, EDF Renewables, SSE Renewables, Neoen, Equinor, BayWa and a range of others. See www.bazefield.com for more.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Fritidsbankens samarbete med Zoomability en succé

Published

on

By

I februari ingick Zoomability ett avtal med Fritidsbanken Sverige, en ideell organisation som finns etablerad på 127 orter. De stöttas av kommunerna och har till syfte att gratis låna ut sport- och friluftsutrustning som oftast är begagnad, och skänkts av privatpersoner, företag eller organisationer.

Anledningen till samarbetet är det dokumenterade behov som visades i den undersökning som genomfördes 2021 av Fritidsbanken med hjälp av Myndigheten för delaktighet och Allmänna Arvsfonden. Där svarade 1948 personer med funktionsvariationer, och 48 % av dessa ville att Fritidsbanken skulle erbjuda utrustning anpassade för dem. Det klart viktigaste behovet var utrustning för vandring/promenader i naturen, dvs det en Zoom Uphill kan erbjuda.  

I avtalet förbinder sig Zoomability att låna ut två Zoom Uphill under 1-2 månader till fem olika Fritidsbanker under 2023. Vi började med Karlstad 22 mars i samband med konferensen Idrott och hälsa, och har nu skickat dem vidare till Sigtuna och Motala, som fått var sin. Bägge ska i augusti vidare till Mora, och slutligen till Borlänge oktober-november.

En viktig del i samarbetet är den utvärdering av uthyrningen som görs. Vi har dock hela tiden fått underhandsinformation kring hur det går som varit mycket positiv, men nu har de samanställda resultaten från Karlstad kommit hur utlåningen varit.

Totalt var Zoomarna ”ute på rull” 44 dagar under 33 lånetillfällen under perioden, och vid speciella aktivitetsdagar som ordnats var det 360 personer som passade på att testa hur enkelt och smidigt det är att köra en Zoom. Förmodligen kom alla tillbaka efter provturen med det ”berömda” Zoom-leendet som vi alltid ser hos våra användare.  

Första kommun med att skaffa Zoomar för utlåning var för övrigt Höganäs som nu hyrt sina 2 st i snart ett år. Detta via deras Sportbank, som är motsvarigheten till Fritidsbanken. Zoomability deltog för övrigt med två extra Zoomar vid Kullaledens 10-årsjubileum som Höganäs firade den 3 juni.

Det Fritidsbanker eller Sportbanker gör för att öka tillgängligheten till naturen för personer med funktionsvariationer, och då främst rullstolsburna, är också en insats för folkhälsan. De positiva hälsoeffekterna av att vistas i naturen på sina egna villkor finns väl dokumenterade. En sammanställning kring ”Friluftslivets och naturens mervärden och samhällsnytta” har för övrigt nyligen publicerats av Svenskt Friluftsliv, en paraplyorganisation för 28 ideella friluftsorganisationer.

Nu är en av Zoomarna alltså i Motala och kommer att visas upp i samband med Vätternrundan om någon vecka.

Vårt mål är att alla kommuner med en Fritidsbank eller Sportbank ska införskaffa ett par Zoomar för att kunna erbjuda sina rullstolsburna medborgare möjligheten att på egna villkor ta del av naturens läkande krafter. Men givetvis också på motsvarande sätt i övriga 16 länder vi finns representerade i runt om i världen. Italien har redan kommit en bit på väg. Och i USA finns det för övrigt mer än 2000 State Parks. Vi har nu börjat bearbetningen av dem och märkt att det finns ett klart intresse att öka tillgängligheten med hjälp av ett fordon som Zoom Uphill.

Mer om Fritidsbanken 
Den första Fritidsbanken öppnade januari 2013, och det finns nu 127 st runt om i landet. Lokala Fritidsbanker finansieras oftast av kommuner och det är den lokala huvudmannen som ansvarar för att deras Fritidsbank har medel till personal, lokalhyra och övriga omkostnader. Läs mer här https://www.fritidsbanken.se/

För mer information kontakta:

Pehr-Johan Fager, VD
pj@zoomability.com
0709-203961

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en terränggående elrullstol Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC, från tillverkare som Permobil, Sunrise och Invacare, och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Zoom Uphill® är registrerad som medicintekniskt hjälpmedel enligt MDR 2017/745 och testad enligt rullstoldirektivet EN12184.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Vd:s anförande vid årsstämma 2023 i Minesto AB

Published

on

By

Inspelning av vd Martin Edlunds anförande vid årsstämma 2023 i Minesto AB, 7 juni 2023.

Videon kan ses på bolagets youtube-kanal via denna länk

https://youtu.be/UpJUh5PY3AU

För mer information, vänligen kontakta

Cecilia Sernhage, Kommunikationschef
+46 735 23 71 58
ir@minesto.com

Om Minesto

Minesto är en ledande teknikutvecklare inom marin energi med missionen att minimera det globala koldioxidavtrycket från energisektorn genom att möjliggöra planerbar kommersiell elproduktion ur havet.

Minestos prisbelönta och patenterade produkt är det enda verifierade marina kraftverket som på ett kostnadseffektivt sätt kan utvinna förnybar energi från långsamma havs- och tidvattenströmmar.

Med beviljade utvecklingsmedel om mer än 40 miljoner euro från bland andra Europeiska regionala utvecklingsfonden, European Innovation Council och InnoEnergy är Minesto EU:s största investering inom marin energi.

Minesto grundades 2007 och är verksamt i Sverige, Färöarna, Wales, Nordirland och Taiwan. Minestos huvudägare är BGA Invest och Corespring New Technology. Bolagets aktie (MINEST) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: ca@gwkapital.se, telefon: 08-503 000 50.

Läs mer om Minesto på www.minesto.com.

Bilder och övrigt pressmaterial kan laddas ned via minesto.com/media

Finansiell information inklusive rapporter, prospekt och bolagsbeskrivningar finns tillgänglig på www.minesto.com/investor

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Mesut Meral lämnar AIK Fotboll

Published

on

By

Herrlagets assisterande tränare Mesut Meral har till klubben inkommit med ett önskemål om att få avsluta sitt avtal i förtid. AIK Fotboll har tillmötesgått det önskemålet och Mesut lämnar därmed tränarstaben efter den allsvenska hemmamatchen mot IF Elfsborg på söndag.

– Först och främst vill jag tacka alla på Karlberg för samarbetet under året. Det har varit en resultatmässigt tuff tid, men jag tror stenhårt på att denna grupp och klubb kommer lyfta härifrån. Jag är överväldigad över hur supportrar stöttat klubben trots den oerhört tuffa våren. Den typen av kraft blir omöjlig att stoppa i längden, vilket gör att AIK snart är tillbaka där man hör hemma. Jag kommer framöver att jobba utanför Sveriges gränser och får således följa resan tillbaka utifrån. Innan det är dags att lämna så ska vi göra allt för att ta tre poäng i helgen, säger Mesut Meral.

– Jag vill tacka Mesut för det engagemang han haft för AIK Fotboll under den tid han har varit här. Det är tråkigt att vi förlorar en kompetent ledare, men vi vill samtidigt inte stå i vägen när ett sådant tillfälle ges för en tränare som den själv värderar att den vill ta. Jag önskar Mesut lycka till med sina nya uppgifter, säger Thomas Berntsen, sportchef i AIK Fotboll.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.