Connect with us

Marknadsnyheter

Berghs tar hem fler priser än någonsin i årets One Show

Published

on

Berghs School of Communication utmärker sig genom att hålla en hög jämn kreativ nivå över tid. I år säkrade Berghs studenter 35 vinster varav 13 pennor, 3 kuber, 3 portfolios och 16 merits i tävlingen The Young Ones, One Show. Det är fler priser än någonsin vilket rankar Berghs på en fjärdeplats bland 140 kreativa skolor i världen.

Igår nådde Berghs studenter nya höjder genom att ta emot 35 priser i Young Ones Student Awards i New Yorks Sony Hall. Bland dessa säkrade de 5 guld, 4 silver, 10 bronz vilket är ett rekord för Berghs. Juryn, bestående av 131 yrkesverksamma från hela världen, har granskat tusentals bidrag inskickade av studenter internationellt. Detta understryker deras förmåga att konsekvent utmana och utforska, men visar också deras kreativitet och praktiska tillämpning av färdigheter på global nivå.

Syftet med The One Club for Creativity är att lyfta fram innovativa idéer och fira framgångar inom den globala kreativa näringen. Det är en ideell organisation som stödjer kreativitet och med Young Ones Student Awards lyfter de fram nästa generations mest lovande unga internationella talanger från olika kreativa discipliner.

– Den här framgången bör i första hand tillskrivas studenterna själva, de har lagt ned otaliga timmar på att arbeta hårt för att sätta samman sina bidrag. Att delta i globala tävlingar ger oss möjlighet att bedöma våra studenters kreativa kaliber och hantverksskicklighet. Berghs känner naturligtvis stolthet och glädje över att våra studenter gör ett sådant avtryck internationellt”, säger Svante Ahlman, programansvarig för Berghs Art Director/Copywriter-program.

Berghs har tilldelats 173 utmärkelser och har under de senaste åtta åren i genomsnitt hamnat på femte plats i den globala skolrankningen, även om antalet tävlande skolor har ökat från 40 till 140. Detta understryker Berghs engagemang att utveckla framtidens kommunikatörer som kommer att forma den kreativa industrin.

– Vilken prestation av våra studenter! På Berghs är vi starkt engagerade i att skapa en kultur som sätter värde på kreativ problemlösning tillsammans. Vi bygger in samarbete mellan studenter, discipliner och branschen för att säkerställa en lärandeupplevelse. Varje pris och prestation speglar vårt åtagande att upprätthålla en hög standard över tid”, säger Camilla Wallander, VD för Berghs.

Berghs har 11 heltidsprogram, varav fyra är möjliga för internationella studenter att ansöka till. Helt nya för i år är programmen Content Engineering med fokus på AI (1-årig) och Urban Designer (1,5 årig).

Award winning cases 2024

Category: Client Brief Competition Winners

Velveeta – Show Us Your Receipts – Gold + Silver
Art Director: Saga Erickson & Miranda Kyker. Copywriter: Julia Stigborg & Elise Strandh
https://vimeo.com/935035846

Velveeta – Vision Pro – Gold + Bronze
Art Director: Erik Günther, Mortimer Hedman. Copywriter: Oscar Larsson, Klas Kalderén
https://vimeo.com/922857125?share=copy

NotCo – 5th of July Marathon – Silver + Bronze
Art Director: Saga Erickson, Stella Jeansson. Copywriter: Ronja Svahn, Oscar Larsson
https://vimeo.com/922373425?share=copy

Fanta – Burn Alert – Silver + Bronze
Art Director: Clara Pagh, Mortimer Hedman. Copywriter: Ellen Almqvist, Klas Kaldéren
https://vimeo.com/924634432

Dove – Anti-Aging For Kids – Silver
Art Director: Sandra Alwan & Miranda Kyker. Copywriter: Julia Stigborg & Elise Strandh
https://vimeo.com/918455309

Fanta – Period – Bronze x 2
Art Director: Marcus Rönne. Copywriter: Julia Stigborg*
https://vimeo.com/924088343

Dove – The Ever-Changing Ad – Bronze
Art Director: Mahina Köhlin. Copywriter: Albert Bäckman. Designer: Augusta Sävblom, Isak Hagberg
https://vimeo.com/943255020

Category: ADC Competition Winners
Sephora – The Game Face – 1 Silver och 2 Bronze
Art Director: Stella Jeansson, Cajsa Winqvist, Miranda Kyker, Copy: Hanna Blomstrand, Lucas Klarén
https://vimeo.com/922039267

Category: Portfolio Advertising Competition
Miranda Kyker, Art Director: https://www.mirandakyker.com/ – Winner
Emil Sörensen, Art Director: https://emilsorensen.se/ – Winner
Albert Bäckman, Copywriter: https://alberteinar.com/ – Winner

Merit Awards cases:

Dove – Make a Face For Tomorrow
Art Director: Marcus Rönne. Copywriter: Hanna Blomstrand

Duolingo – Order Like a Foodie
Art Director: Cajsa Winqvist. Copywriter: Ronja Svahn, Ellen Almqvist, Elise Strandh

Duolingo – The Witching Hour
Art Director: Emil Sörensen. Copywriter: Lucas Klarén, Elias Wirensjö

Fanta – Harvest the Fun
Art Director: Saga Erickson, Miranda Kyker. Copywriter: Elise Strand. Designer: Emelie Sturk

MONDO by Defunc – Express Your Sound
Art Director: Selma Omar Costa, Mortimer Hedman. Copywriter: Elise Strandh, Oscar Larsson

Nordea – Gima
Art Director: Saga Erickson. Copywriter: Julia Stigborg

Peta – The Tape
Art Director: Miranda Kyker, Saga Erickson. Designer: Emelie Sturk 

VOLVO – The Connected Bike Bell
Art Director: Clara Pagh, Emil Sörensen, Sandra Alwan. Copywriter: Rebecka Rydgren, Albert Bäckman

FACTS:
Berghs School of Communication: https://www.berghs.se/en/
ArtDirection/Copywriting program: https://www.berghs.se/program/art-directorcopywriter/
Communication Designs program: https://www.berghs.se/program/communication-design/
Content Engineering: https://www.berghs.se/en/program/content-engineering/
Urban Designer: https://www.berghs.se/en/program/urban-designer/

One Show: College Rankings
Berghs has been recognized with pens, cubs and merits over the years. Since the archive for global creative school ranking was set up in 2017, we can sum it up to 173 awards, with 12 of those being gold-winning projects in Client Brief. 

Camilla WallanderVDcamilla.wallander@berghs.se

Berghs School of Communication offers strategic and creative education at various levels within marketing communication. The school provides full-time education and international bachelor’s degree programs, over 80 part-time courses, as well as tailored education for organizations and businesses. Every year, around 3000 people attend some form of education at Berghs – in Sweden or abroad. Additionally, approximately 3000 people attend the school’s inspirational seminars. Berghs is located in central Stockholm and is part of the Intendia Group educational conglomerate.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Årsredovisning för Cline Scientific AB (publ), 556867-8238, för period 1 januari – 31 december 2023

Published

on

By

 Cline Scientific AB (publ) (”Cline” eller ”Bolaget”) avger årsredovisning för 2023.

Rapporten publiceras på www.clinescientific.com/financial-reports

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye AB är Cline Scientifics Certified Adviser. Informationen lämnades för offentliggörande via kontaktpersonen som anges ovan, klockan 09:15 CEST den 26 maj 2024.

För mer information, vänligen kontakta:
Patrik Sundh, VD
E-post: patrik.sundh@clinescientific.com
Telefon: 0703-585 088

Cline Scientific AB (publ)                                                
Pepparedsleden 1
AstraZeneca BioVentureHub 
                                              E-post: info@clinescientific.com
431 53  MÖLNDAL                                                              Hemsida: www.clinescientific.com

Kort om Cline Scientific
Cline Scientific utvecklar avancerade cancerdiagnostik och stamcellsterapier.  Clines unika, patenterade ytnanoteknologi erbjuder nya lösningar på kritiska utmaningar för cellbaserade produkter och processer inom Life Science. Cline driver två projekt in i klinisk fas, StemCART – en stamcellsterapi för broskreparation, och CellRACE – en cancerdiagnostisk produkt för att förutsäga metastasering.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ta ett snack om ekonomi med mamma på mors dag i morgon

Published

on

By

Tre av fyra tänker fira mors dag, enligt en undersökning från Svensk Handel. I genomsnitt lägger man 250 kronor på presenten och vanligast är att ge blommor. Om man också lägger till att, som partner i en relation, prata lite ekonomi med mor kan mors dag bli ännu bättre.

Prata ekonomi 

Visst är det fint att visa uppskattning med en blomma, ett smycke eller en middag på mors dag. Barnen ger en blomma, man äter en god middag och passar kanske på att prata ekonomi med sin partner. Om man lever i en parrelation kan mors dag vara en bra dag att prata ekonomi.  Prata drömmar, visioner, och räkna på era möjligheter att klara er ifall något oförutsett sker. Räkna till exempel på att någon av er står utan arbete, blir sjuk eller om ni separerar – hur ser era möjligheter ut att klara er? Det mesta handlar om att bli medveten om skillnaderna och bestämma sig för hur man vill ha det. Arbetar du deltid ska du vara exempelvis vara medveten om att det påverkar både inkomsten nu och pensionen i framtiden. 

– Det kanske inte blir så att ni pratar parekonomi precis på mors dag, men prata gärna om det och räkna på det en annan dag. Det är viktigt  att ni är uppmärksamma på om det uppstått inbyggda ekonomiska orättvisor. Inget ni gjort med flit, utan det har ofta bara blivit så. Någon tjänar mer, en annan mindre och så har ni fortsatt att dela lika på utgifterna. Gör en sanitycheck över er ekonomi och justera om något skaver. Ibland kan de ekoniska skillnaderna bli uppenbara först när något sker som man inte räknat med. Och det visar sig i hur lätt eller svårt det är att individuellt klara de nya utmaningar ekonomiskt, säger Claudia Wörmann, sparekonom på Hypoteket. 

Löneskillnader

Löneskillnaden mellan män och kvinnor var 10 procent 2022, enligt SCB. En del av löneskillnaden kan förklaras av att kvinnor och män har olika yrken och har olika utbildning. SCB använder sig av statistiska metoder för att ta hänsyn till det och få fram om kvinnor och män får olika betalt för samma jobb. I statistiken kallas det för standardvägning. Efter den uträkningen är löneskillnaden mellan kvinnors och mäns löner på den svenska arbetsmarknaden totalt 5 procent. Den här skillnaden kan man inte hitta någon förklaring till i statistiken.

Forskning visar att gemensam ekonomi kan betyda färre konflikter 

En studie från Stockholms Universitet visar att par med gemensam ekonomi upplever färre konflikter,  men det gäller främst par som varit tillsammans länge. Gemensam ekonomi kan leda till mer av en team- känsla och kan ge en känsla av stabilitet i förhållandet. 

Exempel på olika vanliga ekonomiska upplägg

  1. En helt gemensam ekonomi kan innebära att alla inkomster läggs ihop, utgifterna betalas gemensamt och det sätts av till ett gemensamt sparande. Att ha helt gemensam ekonomi innebär att ni ser inkomsten som en, alldeles oavsett om den ena tjänar mer. Båda lönerna läggs ihop, det är vad som kommer in. Utgifterna betraktas också som gemensamma. Glöm inte att emellanåt prata om era gemensamma sparmål. Ibland kan dessa ändras, både för er gemensamt och för var och en. Att ha gemensam ekonomi kan skapa en annan typ av trygghet, speciellt för den i relationen som tjänar mindre. 
  1. Väljer ni upplägget delvis gemensam ekonomi kan det till exempel innebära att dela på alla fasta utgifter, samtidigt som ni har ett visst gemensamt sparande, ett enskilt sparande och de pengar som blir över efter det förfogar var och en över. Prata ihop er om vad ni betraktar som gemensamma utgifter. Man kan tänka att det är de stora posterna i ert liv som är gemensamma. Som avgift till föreningen, hyra, ränta, amortering och försäkring. Det kan också ingå kostnader för barnomsorg, fritidsaktiviteter för barnen, kostnader och avgifter till A- kassan. Drivmedelskostnader kan också ingå i det gemensamma. Hela familjen kan gynnas av att det finns en bil även om en person har körkort. Här är det bra att prata om och se över vad ni båda menar med gemensamma utgifter. 
  1. Väljer man helt separat ekonomi är det en hårdare linje mellan era gemensamma utgifter och era enskilda. Exempelvis boendekostnader, transportkostnader och matkostnader delas och betalas gemensamt och resten sköter var och en själv. Försök att hitta er egen lösning, prata ihop er och hitta en samsyn. 

För mer information och kommentarer: 

Claudia Wörmann; sparekonom på Hypoteket

claudia@hypoteket.com eller 0709 – 90 68 14

Studien om gemensam ekonomi hittar du här: Best done differently? Couples’ money pooling and the association with economic conflicts https://journals.sagepub.com/eprint/KQEDMRHWXZKSK8AGEKE8/full

Hypoteket har sedan 2018 hjälpt över 20.000 bolånekunder sänka sina boendekostnader genom ett digitalt, enkelt och smidigt bolån där alla får en låg ränta utan förhandling. Bolånen finansieras av Nordens största pensionsfonder och försäkringsbolag. Enligt jämförelsetjänsten Trustpilot har Hypoteket Sveriges nöjdaste bolånekunder.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ta ett snack om ekonomi med mamma på mors dag i morgon

Published

on

By

Tre av fyra tänker fira mors dag, enligt en undersökning från Svensk Handel. I genomsnitt lägger man 250 kronor på presenten och vanligast är att ge blommor. Om man också lägger till att, som partner i en relation, prata lite ekonomi med mor kan mors dag bli ännu bättre.

Prata ekonomi 

Visst är det fint att visa uppskattning med en blomma, ett smycke eller en middag på mors dag. Barnen ger en blomma, man äter en god middag och passar kanske på att prata ekonomi med sin partner. Om man lever i en parrelation kan mors dag vara en bra dag att prata ekonomi.  Prata drömmar, visioner, och räkna på era möjligheter att klara er ifall något oförutsett sker. Räkna till exempel på att någon av er står utan arbete, blir sjuk eller om ni separerar – hur ser era möjligheter ut att klara er? Det mesta handlar om att bli medveten om skillnaderna och bestämma sig för hur man vill ha det. Arbetar du deltid ska du vara exempelvis vara medveten om att det påverkar både inkomsten nu och pensionen i framtiden. 

– Det kanske inte blir så att ni pratar parekonomi precis på mors dag, men prata gärna om det och räkna på det en annan dag. Det är viktigt  att ni är uppmärksamma på om det uppstått inbyggda ekonomiska orättvisor. Inget ni gjort med flit, utan det har ofta bara blivit så. Någon tjänar mer, en annan mindre och så har ni fortsatt att dela lika på utgifterna. Gör en sanitycheck över er ekonomi och justera om något skaver. Ibland kan de ekoniska skillnaderna bli uppenbara först när något sker som man inte räknat med. Och det visar sig i hur lätt eller svårt det är att individuellt klara de nya utmaningar ekonomiskt, säger Claudia Wörmann, sparekonom på Hypoteket. 

Löneskillnader

Löneskillnaden mellan män och kvinnor var 10 procent 2022, enligt SCB. En del av löneskillnaden kan förklaras av att kvinnor och män har olika yrken och har olika utbildning. SCB använder sig av statistiska metoder för att ta hänsyn till det och få fram om kvinnor och män får olika betalt för samma jobb. I statistiken kallas det för standardvägning. Efter den uträkningen är löneskillnaden mellan kvinnors och mäns löner på den svenska arbetsmarknaden totalt 5 procent. Den här skillnaden kan man inte hitta någon förklaring till i statistiken.

Forskning visar att gemensam ekonomi kan betyda färre konflikter 

En studie från Stockholms Universitet visar att par med gemensam ekonomi upplever färre konflikter,  men det gäller främst par som varit tillsammans länge. Gemensam ekonomi kan leda till mer av en team- känsla och kan ge en känsla av stabilitet i förhållandet. 

Exempel på olika vanliga ekonomiska upplägg

  1. En helt gemensam ekonomi kan innebära att alla inkomster läggs ihop, utgifterna betalas gemensamt och det sätts av till ett gemensamt sparande. Att ha helt gemensam ekonomi innebär att ni ser inkomsten som en, alldeles oavsett om den ena tjänar mer. Båda lönerna läggs ihop, det är vad som kommer in. Utgifterna betraktas också som gemensamma. Glöm inte att emellanåt prata om era gemensamma sparmål. Ibland kan dessa ändras, både för er gemensamt och för var och en. Att ha gemensam ekonomi kan skapa en annan typ av trygghet, speciellt för den i relationen som tjänar mindre. 
  1. Väljer ni upplägget delvis gemensam ekonomi kan det till exempel innebära att dela på alla fasta utgifter, samtidigt som ni har ett visst gemensamt sparande, ett enskilt sparande och de pengar som blir över efter det förfogar var och en över. Prata ihop er om vad ni betraktar som gemensamma utgifter. Man kan tänka att det är de stora posterna i ert liv som är gemensamma. Som avgift till föreningen, hyra, ränta, amortering och försäkring. Det kan också ingå kostnader för barnomsorg, fritidsaktiviteter för barnen, kostnader och avgifter till A- kassan. Drivmedelskostnader kan också ingå i det gemensamma. Hela familjen kan gynnas av att det finns en bil även om en person har körkort. Här är det bra att prata om och se över vad ni båda menar med gemensamma utgifter. 
  1. Väljer man helt separat ekonomi är det en hårdare linje mellan era gemensamma utgifter och era enskilda. Exempelvis boendekostnader, transportkostnader och matkostnader delas och betalas gemensamt och resten sköter var och en själv. Försök att hitta er egen lösning, prata ihop er och hitta en samsyn. 

För mer information och kommentarer: 

Claudia Wörmann; sparekonom på Hypoteket

claudia@hypoteket.com eller 0709 – 90 68 14

Studien om gemensam ekonomi hittar du här: Best done differently? Couples’ money pooling and the association with economic conflicts https://journals.sagepub.com/eprint/KQEDMRHWXZKSK8AGEKE8/full

Hypoteket har sedan 2018 hjälpt över 20.000 bolånekunder sänka sina boendekostnader genom ett digitalt, enkelt och smidigt bolån där alla får en låg ränta utan förhandling. Bolånen finansieras av Nordens största pensionsfonder och försäkringsbolag. Enligt jämförelsetjänsten Trustpilot har Hypoteket Sveriges nöjdaste bolånekunder.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.