BICO flyttar till Nasdaq Stockholms Large Cap-segment

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Idag meddelade BICO, det ledande biokonvergensföretaget att bolaget, baserat på Nasdaqs årliga genomgång av börsvärdessegmenten, kommer att flyttas från Mid Cap till Large Cap-segmentet den 3 januari 2022.

Denna flytt till Nasdaq Stockholms Large Cap-segment är ett bevis på BICO:s starka tillväxt och det momentum vi haft under året”, säger Erik Gatenholm, VD och medgrundare av BICO. “Vi fortsätter att fokuserat utveckla vårt erbjudande inom biokonvergens som möjliggör för våra kunder att uppnå Hälsa 4.0 och att skapa framtidens hälsa.”

Flytten sker fem år efter att bolaget noterades på Nasdaq First North med en värdering strax över 150 MSEK. Under det gångna året upplevde BICO starkt momentum i både förvärvad och organisk tillväxt och koncernen utökas med nio ledande life science-bolag. Koncernen växte även med fler än 600 anställda och med en organisk tillväxt på över 69 procent från Q1-Q3 2021.

För mer information, vänligen kontakta:

BICO Press office Sweden
Hedda Söderström, Communications Manager: +46 73 509 2261
E-mail:
[email protected]

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 december kl. 09:05 (CET).

Om BICO

Det världsledande biokonvergensföretaget BICO (tidigare CELLINK), grundades 2016 och kombinerar olika teknologier såsom robotik, artificiell intelligens, datavetenskap och 3D-bioprintning med biologi för att möjliggöra för våra kunder att kunna förbättra människors hälsa och liv till det bättre.

Bolaget har ett huvudsaklig fokus vid att utveckla teknologier som möjliggör Hälsa 4.0, med fokus på applikationsområdena vävnadsteknik, diagnostik, multiomik och cellinjeutveckling. BICO:s teknologier möjliggör för forskare inom life science att odla celler i 3D-miljöer, genomföra high-throughput läkemedelsscreening och skriva ut mänskliga vävnader och organ för medicinsk, läkemedels- och kosmetisk industri. Vi skapar framtidens hälsa.

Koncernen har över 25 000 installerade produkter, inklusive hos världens topp 20 ledande läkemedelsföretag, i fler än 65 länder och har citerats i fler än 9 500 publikationer. BICO är noterat på Nasdaq Stockholm, BICO. www.bico.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.