Big Akwa har attraherat nya investerare för snabbare tillväxt.

| 15 september, 2022 | 0 kommentarer

Industriella food tech företaget Big Akwa får finansiering från Almi Invest och Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse

 

Big Akwa är ett företag inom industriell food-tech som planerar att bygga en landbaserad fiskodling som årligen kommer att producera 3000 ton hållbart framtagen fisk. De meddelar idag att de får 2 660 000 kr från nya investerare för snabbare tillväxt.

 

          Det känns väldigt hedrande att samarbeta med så etablerade och professionella investerare som Almi Invest och Sparbanksstiftelsen. Det kommer att bidra till Big Akwas strategi att bygga och ingå i ett resurseffektivt och modernt industrikluster där vi redan från start bidrar till omställningen till ett mer hållbart samhälle, säger Hugo Wikström, en av företagets grundare.

 

          Hållbar matproduktion är en nyckelfråga för att skapa robusta och hållbara samhällen. Nuvarande livsmedelsproduktion har en enormt stor negativ påverkan på minst tre av de nio planetära gränserna, nämligen biologisk mångfald, klimatpåverkan och läckage av kväve och fosfor. Big Akwa producerar hållbar mat utan att utmana dessa, säger Maria Hedblom, Vd Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse.

 

          Big Akwas planer är helt i linje med den pågående transformationen till ett hållbart samhälle. Därför är det intressant att investera i företaget, säger Mats Håkansson på Almi Invest.

 

 

Information från investerarna:

 

Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse

verkar för att främja regional utveckling i Västerbottens och Västernorrlands län. Genom att investera i aktieposter hjälper vi nystartade företag i vår region. Den främsta målsättningen med våra investeringar är inte att maximera avkastningen i form av pengar utan att vara en kraft som verkar för långsiktig regional utveckling.

https://snrs.se/

 

Almi Invest

är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3,5 miljarder kronor och har sedan start investerat i cirka 660 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bland annat Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen. https://www.almi.se/almi-invest/

 

 

För mer information kontakta:

Hugo Wikström, Big Akwa AB, 070-5343001, [email protected]

Big Akwa AB är ett industriellt food-tech företag som producerar mat på ett modernt, resurseffektivt och hållbart sätt, oftast tillsammans med redan befintlig industri där båda parterna stärker varandras konkurrenskraft. 

https://www.bigakwa.com/

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.