Bio-Works bekräftar order – ny produktionskund inom oligonukleotid tillverkning

| 10 juni, 2022 | 0 kommentarer

Bio-Works Technologies AB bekräftar idag en order värd 2.3 MSEK för WorkBeads kromatografi resiner som ska användas inom tillverkningen av oligonukleotider. Beställaren är en amerikansk kontraktstillverkare som tillhandahåller cGMP tillverkning till andra läkemedelsbolag. De är en del av en stor amerikansk koncern med 17 000 anställda globalt. Leveransen är planerad i tredje kvartalet.

”Vi har sagt sen ett år tillbaka att vi tror att det finns en bra möjlighet för Bio-Works att bygga vidare på vår succé inom peptider på oligomarknaden. Denna order bekräftar att vår hypotes stämmer, säger Jonathan Royce, vd på Bio-Works.  

Oligonukleotider är en ny typ av läkemedel som slagit igenom stort de senaste åren. De består av korta DNA- eller RNA-molekyler och kan riktas specifikt mot de gener som ger upphov till sjukdomen eller påverkar sjukdomsförloppet. EU-kommissionen godkände förra året det kolesterolsänkande oligonukleotid-läkemedlet Inklisiran. Försäljningen av oligonukleotid-läkemedel uppgick till 0.98 miljarder USD 2021 och förväntas växa 13 % per år fram till 2025.

Denna information är sådan som Bio-Works Technologies AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-06-10 09:22 CET.

För mer information, vänligen besöka Bio-Works hemsida, www.bio-works.com, eller kontakta Jonathan Royce, vd, e-post: [email protected], telefon: +46 70 1434143.

Om Bio-Works

Bio-Works hjälper läkemedelsbolag och forskare att nå sina mål för renhet och kvalitet, från laboratorieforskning till kommersiell produktion i stor skala. Tillsammans med våra kunder och partners utvecklar vi innovativa lösningar för proteinrening som gör viktiga läkemedel tillgängliga för alla.Vår vision är en bioteknikbransch som omfamnar utveckling och bygger vidare på nya metoder och idéer. WorkBeads™, Bio-Works nästa generations-, agarosbaserade produkter, används för rening av proteiner, peptider och andra biomolekyler – resultatet blir renare läkemedel och säkrare diagnostik. 

Bio-Works huvudkontor, med FoU och tillverkning, ligger i Uppsala Business Park, Uppsala, Sverige. Vi levererar våra produkter på en global marknad, genom en kombination av direktförsäljning och distributörer i Europa, Nordamerika och Asien. Företaget är certifierat enligt kvalitetsledningssystemet ISO 9001:2015. Bio-Works är noterat på Nasdaq First North (”BIOWKS”), och FNCA Sweden AB är Certified Adviser. För ytterligare information, www.bio-works.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.