Connect with us

Marknadsnyheter

Bladins gymnasium planerar att flytta till Varvsstaden

Published

on

Bladins gymnasium satsar på att utveckla sin verksamhet nära universitet och näringsliv. För att kunna möjliggöra fler utbildningsplatser och bredda utbildningsutbudet har man nu tecknat en avsiktsförklaring med Varvsstaden AB, om nya lokaler i Maskin– och monteringshallen.

Varvsstaden är en ny stadsdel under utveckling, mitt i centrala Malmö. Här kommer ca 4000 arbetsplatser och 2500 bostäder varvas med torg, rekreationsområden och parker. Bladins Avsiktsförklaring gäller lokaler i den K-märkta Kockumsbyggnaden Maskin – och monteringshallen. Sedan tidigare arbetar Varvsstaden även med att planera lokaler åt Lunds universitets konstnärliga fakultet i samma byggnad. 

– Det känns väldigt roligt att nu kunna planera för att utveckla även den resterande delen av Maskin- och monteringshallen till ytterligare en utbildningsverksamhet. För stadsdelen är det av stor betydelse att få studenter till platsen då det skapar liv och rörelse i området många timmar på dygnet, säger Pia Andersson, VD Varvsstaden AB.

I dagsläget utreder nu Varvsstaden AB och Bladins gymnasium tillsammans hur de nya utbildningslokalerna skulle kunna utformas.

– Den planerade flytten till Varvsstaden blir en fantastisk möjlighet för Bladins gymnasium att fortsätta vara en högkvalitativ gymnasieskola i framkant i Malmös mest spännande stadsdel. Här finns en enorm potential där man sätter hållbarhet och nytänk i fokus, vilket rimmar väl med Bladins egna värderingar. Området präglas av förändringskraft, framtidstro och mångfald, vilket är centralt i den utbildning vi ger våra elever, säger Lina Sandgren, rektor Bladins gymnasium.  

Bladins gymnasium är en av regionens äldsta gymnasieskolor och har idag 250 elever. I och med flytten till Varvsstaden planerar man att succesivt kunna utöka till ca 450 elever och samtidigt öka bredden av högskoleförberedande gymnasieprogram. Bladins skolor bedrivs i stiftelseform och består av fyra skolenheter; förskola, grundskola, gymnasieskola och internationell skola och ligger på olika platser i Malmö.

– Bladins är en av Sveriges äldsta friskolor som snart firar 150 år. Vi ser flytten till Varvsstaden som en spännande och unik möjlighet att utveckla vår gymnasieskola ytterligare. Det är särskilt kul att återvända till Kockums område eftersom vår internationella skola föddes här, säger Jürgen Müller, ordförande för stiftelsen Bladins skolas styrelse.

Av ytorna i Maskin– och monteringshallen återstår därmed en del på bottenvåningen där Varvsstaden AB nu arbetar för att utveckla någon form av café– och/eller restaurangverksamhet.  

Foto:  Elin Fasth

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Fasth, kommunikationsansvarig Varvsstaden AB, 072 533 54 81

Pia Andersson, VD Varvsstaden AB, 070 590 61 64                                                                                         

Lina Sandgren, rektor, Bladins gymnasium, 070 858 41 92

Fakta Varvsstaden

Området beräknas vara färdigutvecklat ca år 2035

180 000 kvm utvecklingsyta

4 000 arbetsplatser

2 500 bostäder

Flera nya parker

3 nya broar

1 km kajpromenad

Gamla kulturbyggnader bevaras

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Corem tecknar femårigt hyreskontrakt i New York

Published

on

By

Corem har tecknat hyreskontrakt med 1 RoundTable Partners avseende cirka 380 kvm i projektfastigheten 28&7 i New York. Hyresgästen, ett investmentbolag, kommer att flytta in under det andra kvartalet 2024 och hyrestiden är fem år.

28&7, en modern kontorsbyggnad om totalt 12 våningar belägen i hörnet av 7th Avenue och 28th Street i Chelsea på Manhattan, är Corems näst största pågående projekt och utvecklas i samarbete med GDS Development Management (GDSNY). Byggnaden är certifierad enligt LEED Gold och erbjuder såväl service i bottenvåningen som kontorsytor med den senaste teknologin vad gäller luftkvalitet och beröringsfria system. Fasaden är klädd med element i svartglaserad terrakotta.

”Vi är mycket glada över att kunna tillkännage ytterligare ett hyresavtal i 28&7, denna gång med 1 RoundTable Partners. Vi ser en fortsatt trend att premiumhyresgäster flyttar till högkvalitativa kontorsbyggnader och därmed också en fortsatt god efterfrågan på nya kontorsbyggnader i premiumsegmentet i New York”, säger Rutger Arnhult, Corems VD.

Det totala årliga kontraktsvärdet för Corems samtliga hittills tecknade hyresavtal i USA uppgår till cirka 13,5 miljoner USD. I och med denna uthyrning är 31 procent av den uthyrningsbara ytan i 28&7 nu uthyrd.

Corem Property Group AB (publ)

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Rutger Arnhult, VD, 070-458 24 70 , rutger.arnhult@corem.se
Eva Landén, vice VD, 010-482 76 50, eva.landen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Box 56085, SE-102 17 Stockholm
Besök: Riddargatan 13 C
Org. nr: 556463-9440
www.corem.se

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.

Corem Property Group är ett fastighetsbolag som på ett hållbart sätt äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter i storstads- och tillväxtområden. Corem Property Group är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Agenda för Karnov Groups Kapitalmarknadsdag 2023

Published

on

By

Karnov Group AB (publ) kommer att arrangera sin första Kapitalmarknadsdag för investerare, analytiker och media torsdagen den 5 oktober 2023. Evenemanget kommer att hållas fysiskt i Stockholm och kommer även att filmas och direktsändas digitalt.

Agenda för dagen:

11:30: Dörrarna öppnas, mingel med koncernledningen
11:55: Välkomsttal och genomgång (Pontus Bodelsson, koncernchef samt Josephine Edwall Björklund, moderator)
12:00: Koncernstrategi (Pontus Bodelsson, VD och koncernchef)
12:40: Finansiell genomgång (Magnus Hansson, Finanschef)
13:10: Modererad frågestund med koncernchef och finanschef
13:25: Rast
13:40: Vår satsning på AI (Anne Nørvang Hansen, Chef för innehållsstrategi och kvalitet)
14:00: Modererad frågestund med chef för innehållsstrategi och kvalitet samt koncernens tekniska chef, Jan Ullerup
14:20: Rast
14:30: Genomgång av Region Syd samt långsiktig affärsstrategi (Guillaume Deroubaix, VD Region Syd)
15:15: Genomgång av Region Nord samt långsiktig affärsstrategi (Alexandra Åquist, VD Region Nord)
15:45: Modererad frågestund med koncernchef samt regionala verkställande direktörer
16:00: Öppen bar samt mingel med koncernledningen

Kapitalmarknadsdagen kommer fysiskt att hållas på Inderes Event Stage i Stockholm. Intresset är stort och vi har uppnått maxdeltagare i lokalen. Evenemanget kommer att filmas och vara direktsänt på https://ir.financialhearings.com/karnov-group-cmd-2023.

Presentationerna kommer att vara på engelska och kommer även finnas tillgängliga på bolagets hemsida, www.karnovgroup.com, efter att evenemanget avslutats.

För ytterligare upplysningar:

Erik Berggren, Head of Investor Relations

Telefon: +46 707 597 668

E-post: erik.berggren@karnovgroup.com

 

Denna information lämnades för offentliggörande kl. 15.00 CEST den 2 oktober 2023.

 

Karnov Group banar väg för rättvisan genom att tillhandahålla affärskritiska kunskaps- och arbetsflödeslösningar för yrkesverksamma inom juridik, skatt och redovisning samt miljö- och hälsoskydd i Europa. Genom innehåll som arbetas fram av över 7 000 välkända författare och experter levererar Karnov Group kunskap och insikter som gör det möjligt för över 500 000 användare att fatta bättre beslut snabbare – varje dag. Karnov Group har cirka 1 300 medarbetare och kontor i Sverige, Danmark, Norge, Frankrike, Spanien och Portugal. Karnov-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap under kortnamnet ”KAR”. För mer information, besök www.karnovgroup.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Loomis tecknar en tvåårig lånefacilitet om 115 miljoner EUR

Published

on

By

Loomis AB har slutit ett avtal för en syndikerad lånefacilitet om 115 miljoner EUR. Faciliteten har en löptid på upp till två år.

 

Faciliteten kan nyttjas för generella bolagsändamål inklusive förvärv.

 

Arrangörer är Bank of America, Danske Bank och Nordea Bank.

 

 

Detta pressmeddelande finns också tillgängligt på bolagets webbplats, www.loomis.com

 

 

2 oktober 2023

 

Jenny Boström
Ansvarig för hållbarhet och investerarrelationer

Mobiltelefon: 079-006 45 92
Epost: jenny.bostrom@loomis.com

Loomis erbjuder säkra och effektiva helhetslösningar för att hantera betalningar, vilket inkluderar distribution, hantering, förvaring och återanvändning av kontanter och andra värdeföremål. Loomis kunder är banker, detaljhandlare och andra finansiella aktörer. Loomis bedriver verk­samhet via ett internationellt nätverk av cirka 400 operativa lokalkontor i drygt 20 länder. Loomis sysselsätter cirka 25 000 personer och omsatte 2022 mer än 25 miljarder kronor. Loomis är noterat på large cap-listan på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.