Connect with us

Marknadsnyheter

Boliden och Volvo Autonomous Solutions (V.A.S.) etablerar långsiktigt samarbete kring autonoma transporter

Published

on

Boliden och Volvo Autonomous Solutions (V.A.S.) har ingått ett långsiktigt samarbete kring implementering av autonoma transportlösningar i gruvor. Det första projektet är gruvan i Garpenberg och kommer att startas redan under 2023.
 

Som en del av implementeringsavtalet kommer V.A.S. att leverera en autonom transportlösning som kommer att transportera gråbergsfyll från ett stenbrott på plats som ska användas för att säkra långsiktig lagringskapacitet vid anrikningsanläggningen. Transporterna täcker en sträcka på upp till fyra kilometer och omfattar fem lastbilar. Volvo Autonomous Solutions kommer att utveckla och leverera en komplett autonom lösning som inkluderar fordon, hårdvara, mjukvara och utbildning. Baserat på en TaaS-modell (Transport as a Service) kommer den autonoma transportlösningen att byggas på lastbilar i Volvos premiumsegment och V.A.S. egenutvecklade virtuella förare. V.A.S. kommer även att tillhandahålla en hjullastare för lastningen.

 
– Det är naturligtvis mycket glädjande att vi kan ligga långt fram i teknikutvecklingen och säkerställa den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet. Automation är en viktig del i att öka säkerheten och konkurrenskraften. Med detta samarbete ökar vi vår kompetens och erfarenhet ytterligare, säger Daniel Eklund, Director Technology på Boliden Gruvor.

 
Avtalet kring autonoma transporter i Garpenberg är det första samarbete i en strategiskt MoU mellan Boliden och V.A.S. som syftar till att utveckla ny teknik relaterad till elektrifiering under jord, fjärrstyrd lastning och autonoma transporter under jord.

 
 

För mer information, kontakta:
Klas Nilsson, Director Group Communications, telefon: 070-453 65 88

klas.nilsson@boliden.com

 
 

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, vår marknad global. Vår kärnkompetens finns inom prospektering, gruvdrift, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 6 000 anställda och omsätter årligen cirka 85 miljarder kronor. Aktien är noterad i Large Cap-segmentet på NASDAQ OMX Stockholm.
 

www.boliden.com

 

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.