Bostadsminister Johan Danielsson anordnar möte om återuppbyggnaden av Ukraina

| 9 juni, 2022 | 0 kommentarer

I dag, den 9 juni, leder bostadsminister Johan Danielsson ett möte om återuppbyggnaden av Ukraina. Syftet med mötet är att diskutera förslag på åtgärder och konkreta engagemang gällande den kommande återuppbyggnaden.

Bakgrunden till mötet är Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs tal till riksdagen den 24 mars i år där han bad om hjälp från svenska staten, svenska företag, arkitekter och vänorter att delta i återuppbyggnaden av Ukraina.

Sverige är ett av de länder som gett störst bidrag till Ukraina sedan många år tillbaka. Med de stora utmaningarna som Ukraina står inför ser Johan Danielsson att det redan nu är aktuellt att börja diskutera landets återuppbyggnad. 

Till mötet har organisationer inom samhällsbyggnadssektorn, byggföretag, arkitektkontor och kommuner med vänorter i Ukraina bjudits in. Vid mötet deltar även Sveriges ambassad i Ukraina.
 

Kontakt

Tora Heckscher
Pressekreterare hos Johan Danielsson
073-093 50 83
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.