Marknadsnyheter
BPC Instruments expanderar till ny anläggning i Lund
BPC Instruments AB (publ) (”BPC”) meddelar att bolaget planerar att flytta till nya lokaler i Hasslanda, Lund. I samarbete med Wihlborgs Fastigheter kommer en ny anläggning att uppföras under de kommande 1,5 åren för att stödja BPC:s långsiktiga affärsutvecklingsmål. Flytten är planerad till sommaren 2026.
”Att flytta till nya lokaler är ett viktigt steg i vår tillväxtresa. Vi ser fram emot att fortsätta vår verksamhet i Lund och samtidigt skapa bättre förutsättningar för framtida expansion. Samarbetet med Wihlborgs är en viktig del av denna resa,” säger Dr. Jing Liu, VD för BPC Instruments.
Den nya anläggningen i Hasslanda, som uppförs i samarbete med Wihlborgs Fastigheter, kommer att omfatta 3 600 kvadratmeter. Den är utformad för att möta bolagets långsiktiga behov och skapa utrymme för affärsutveckling, produkt- och applikationsutveckling, produktion samt teknisk service. De nya lokalerna förväntas stå färdiga sommaren 2026.
För mer information om BPC Instruments, vänligen kontakta:
Dr. Jing Liu, CEO
BPC Instruments AB
Tel: +46 (0) 46 16 39 51
E-mail: ir@bpcinstruments.com
Om BPC Instruments AB
BPC Instruments är ett globalt svenskbaserat banbrytande teknikbolag som utvecklar och erbjuder analysinstrument som möjliggör en effektivare, tillförlitligare och mer högkvalitativ forskning och analys för industrier inom förnybar bioenergi och miljöbioteknik. Resultatet är inte enbart högre noggrannhet och precision, utan även en betydande minskning av tidsåtgång och arbetskraftsbehov för att utföra analyser. BPC Instruments innovativa produkter erbjuder högkvalitativ hård- och mjukvara som bygger på djup kunskap och erfarenhet inom områden där företaget är verksamt. Lösningarna är de första i sitt slag, vilket gör bolaget till en pionjär inom sitt område. I dag exporterar BPC Instruments till nästan 70 länder runt om i världen. BPC är noterat på Spotlight Stock Market i Sverige. För mer information, besök BPC:s hemsida: www.bpcinstruments.com
Marknadsnyheter
Luftföroreningar under graviditeten kan skada barnets hjärna
Luftföroreningar kan påverka hjärnans utveckling hos barn redan innan födseln. En ny studie i Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology visar att ozonföroreningar under graviditetens andra trimester ökar risken för intellektuella funktionsnedsättningar hos barn med upp till 55% jämfört med deras syskon.
Risk under fosterhjärnans snabba utveckling
Under andra trimestern utvecklas fosterhjärnan snabbt med 250 000 nya nervceller per minut. Forskarna fann att en ökning av ozon med 10 delar per miljard under denna period är starkt kopplad till en ökad risk för kognitiva funktionsnedsättningar. Ozon, som bildas av kemiska reaktioner i luften, är ett ökande miljöproblem kopplat till klimatförändringar.
Minska ozonutsläppen för barnens skull
Forskarna betonar vikten av renare fordonsstandarder och övergång till elfordon för att minska ozonföroreningar. ”Att skydda barns hjärnor bör vara en prioritet,” säger Sara Grineski, professor vid University of Utah. Studien understryker behovet av kraftfulla insatser mot luftföroreningar för att säkerställa framtida generationers hälsa.
Källa: healthday.com
Marknadsnyheter
Statistik över inhemska patentansökningar 2024: ökning i Savolax, Nyland och Egentliga Finland
I fjol tog Patent- och registerstyrelsen (PRS) emot 1 770 patentansökningar, vilket är 102 fler än året innan. Antalet ansökningar ökade betydande i Savolax, Nyland och Egentliga Finland. En liten ökning sågs i Södra Savolax, Egentliga Tavastland, Mellersta Österbotten, Mellersta Finland, Norra Karelen, Päijänne-Tavastland och Satakunta. Antalet ansökningar var detsamma i Birkaland. Det kom inga ansökningar från Åland. I de övriga landskapen sjönk antalet patentansökningar.
Statistik efter landskap
I statistiken bestäms landskapet enligt den hemvist eller adress som angetts för den första sökanden i ansökan.
Antalet ansökningar ökade jämfört med förra året
- Södra Savolax 17 (15)
- Egentliga Tavastland 21 (16)
- Mellersta Österbotten 10 (9)
- Mellersta Finland 59 (50)
- Norra Karelen 15 (13)
- Norra Savolax 59 (39)
- Päijänne-Tavastland 38 (33)
- Satakunta 19 (12)
- Nyland 1 250 (1 172)
- Egentliga Finland 71 (57)
Antalet ansökningar minskade jämfört med förra året
- Södra Karelen 17 (18)
- Södra Österbotten 9 (13)
- Kajanaland 3 (6)
- Kymmenedalen 4 (8)
- Lappland 11 (12)
- Österbotten 18 (20)
- Norra Österbotten 60 (86)
Antalet ansökningar oförändrat
- Åland 0
- Birkaland 89
På prh.fi finns statistik över patentansökningar till PRS efter landskap för de senaste tio åren.
Statistik över patent
PRS publicerar följande statistik:
- nationella patentansökningar till PRS månadsvis
- nationella patentansökningar till PRS efter landskap
- patent beviljade i Finland
- europeiska patent validerade i Finland
- inhemska företag med största antalet ansökningar
- antalet inhemska och utländska sökande.
Läs mer om patentstatistik på prh.fi.
Om patent
Patent är en ensamrätt att utnyttja en uppfinning. Med det avses yrkesmässigt utnyttjande, såsom tillverkning, försäljning, användning och import av en produkt. I Finland söks patent hos PRS. Utöver nationella patent, det vill säga patent i kraft endast i Finland, handlägger PRS också internationella patentansökningar. Läs mera om patent på prh.fi.
För ytterligare information:
Olli Sievänen
Ledande rådgivningsingenjör
Patent- och registerstyrelsen
Tfn mån-fre 029 509 5438
Om oss
Vi arbetar för företagens och sammanslutningarnas bästa.
Vi registrerar företag, föreningar, stiftelser och andra sammanslutningar samt företagsinteckningar och LEI-nummer. Vi granskar och beviljar patent samt registrerar nyttighetsmodeller. Vi registrerar också varumärken för produkter och tjänster samt mönsterskydd för design. Vi godkänner revisorer och svarar för tillsynen över dem. Vi utövar tillsyn över stiftelsers verksamhet och över kollektiv förvaltning av upphovsrätt.
Vi erbjuder våra kunder rådgivning och utbildning. Vi ger information om företag, sammanslutningar och immateriella rättigheter.
Vi är också nyhetsgranskningsmyndighet (ISA) och myndighet för förberedande patenterbarhetsprövning (IPEA) för internationella PCT-patentansökningar.
Vi hör till arbets- och näringsministeriets (ANM) förvaltningsområde och förhandlar årligen med ministeriet om resultatmålen för vår verksamhet. Vi är ett nettobudgeterat ämbetsverk, vilket innebär att vi täcker cirka 95 procent av våra utgifter med våra serviceinkomster.
Läs mer: https://www.prh.fi/sv/presentation_och_uppgifter.html
Taggar:
Marknadsnyheter
Preliminära siffror slog TradeVenues estimat
TradeVenue ger en kort kommentar på de preliminära siffrorna som släpptes från Redsense Medical igår.
Redsense Medical meddelade idag preliminära siffror för det fjärde kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till ca 12,7 MSEK med en preliminär vinst på 5,6 MSEK. En stark avslutning på året, vilket fick aktien att stiga med över 10%.
Till kommentaren: https://tradevenue.se/artiklar/preliminara-siffror-slog-vart-estimat-66944
Om TradeVenue
TradeVenue grundades 2015 som en mötesplats för investerare och noterade bolag. Vi fokuserar främst på att lyfta fram små och medelstora bolag genom analyser, intervjuer och bolagsnyheter. På vår hemsida finner du även aktietips, insiktsfulla blogginlägg och de senaste nyheterna från börsvärlden, vilket gör oss till en central plattform för både erfarna investerare och nybörjare.
-
Analys från DailyFX9 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Marknadsnyheter5 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Analys från DailyFX11 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Analys från DailyFX11 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Marknadsnyheter2 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Analys från DailyFX7 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Nyheter6 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke