Brighters dotterbolag Nectarine Health tecknar avtal med Peace of Mind Aging och utökar sina användartester i USA

| 13 september, 2021 | 0 kommentarer

Brighter AB (publ) meddelade idag att dess dotterbolag Nectarine Health har ingått avtal med Peace of Mind Aging & Wellness Specialists, PLLC, en aktör inom äldrevård i hemmet i USA.

Avtalet innebär att Peace of Mind Aging ska rekrytera användare till de pågående slutanvändartesterna av Nectarine at Home system. Därmed finns ytterligare ett avtal med en potentiell långsiktig partner inom hälsa och välmående hos äldre som bor kvar hemma, och ännu en möjlighet för expansion på den amerikanska marknaden.

“Peace of Mind Aging fokuserar på geriatrik och erbjuder hälsovård i hemmet med holistisk syn på välmående utifrån ett holistiskt synsätt på hälsa och tar hänsyn till alla aspekter av patientens välmående. Vi på Nectarine Health och Dr. Nebel tror på proaktiv vård och att stärka äldre i att få leva självständigt. Jag är glad att se att vår ambition att kommersialisera tar fart med detta ytterligare avtal om slutanvändartester på plats” säger Matthias Tietze, VD på Nectarine Health.

Nectarine Health erbjuder en ny lösning för att åldras i hemmet genom den trygghet som ges både klienterna och deras familjer. Det ger mig större inblick i patientens rutiner och avvikelser. Produktegenskapernas mångsidighet är en “game-changer” för trygghet i hemmet” säger Dr Nebel, grundare och VD på Peace of Mind Aging.

För ytterligare information kontakta:

Brighter Investor Relations

[email protected]

Certified Adviser

Brighters Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB +46 (0)8 – 684 211 00, [email protected], www.eminova.se.

 

Om Brighter AB (publ)

Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighters kvalitetsledningsystem är ISO-13485-certifierat. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.

För mer information, besök vår webbplats på www.brighter.se.

Om Nectarine Health

Nectarine Health™ at Home är AI-baserad teknologi som är skapad för att ge en livsbejakande självständighet till äldre genom möjligheten att känna sig trygga att bo hemma längre, en säkerhet och en vetskap om att hjälp alltid finns till hands. Nectarine Health är ett internationellt företag med ett team på 40 personer och huvudkontor i Gamla Stan, Stockholm, Sverige. Vi tror på att bättre och mer intelligenta verktyg kan stötta en positiv samhällsutveckling och innebära kvalitet i omsorgen, allteftersom vi globalt blir allt äldre.

Om Peace of Mind Aging

Peace of Mind Geriatric Services specializes in in-home geriatric care, conducted by your primary physician. Unlike other practices and agencies where many levels of care are conducted outside of the home with professionals of less knowledge and skill, Peace of Mind gives you Peace of Mind by putting your care into the hands of a qualified physician.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *