Byggkeramikrådet släpper animerade filmer

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

För att underlätta förståelsen av informationen i sina branschregler för våtrum, BBV, har Byggkeramikrådet tagit fram elva stycken animerade filmer där reglerna sammanfattas på ett informativt sätt. Filmerna är textade på fem olika språk och finns att se på Byggkeramikrådets hemsida, bkr.se.

Det är första gången en branschorganisation tar fram animerade filmer om sina branschregler. Filmerna förklarar reglerna för våtrum där kakel och klinker ska användas som ytmaterial. Sedan 1989 har Byggkeramikrådet ansvarat för att ta fram och se till att reglerna följer myndighetskraven i Boverkets byggregler.

Filmerna är textade på flera språk

Ambitionen med de animerade filmerna är att underlätta förståelsen av informationen i branschreglerna för våtrum, BBV, och de är tänkta som ett komplement till de tryckta reglerna.

– Filmerna är ett modernt, populärt och innovativt sätt att lära sig våra branschregler och för många är det lättare att ta in information när man ser på film, jämfört med att läsa. Filmerna sammanfattar delar av reglerna, men ersätter dem inte fullt ut, säger Ralf Jerad, vd på Byggkeramikrådet.

De elva animerade filmerna finns förutom på svenska även textade på engelska, spanska, polska och ryska och finns att tillgå på Byggkeramikrådets hemsida, www.bkr.se/fakta/branschregler/bbv-i-animerat-filmformat/

För mer information

Ralf Jerad

Vd Byggkeramikrådet

[email protected]

070-556 44 00

Per Bernhardsson

Teknisk rådgivning, webb & IT, Byggkeramikrådet

[email protected]

08-556 044 54

Fakta om Byggkeramikrådet

Branschorganisation Byggkeramikrådet (BKR) bildades år 1989 av Plattsättarentreprenörernas Riksförening (PER) och Kakelföreningen (KAF). BKR ska leda den tekniska utvecklingen och ta tillvara kunskapen från entreprenörer och leverantörer inom det byggkeramiska området. Vår roll är också att agera rådgivare och expert när det gäller användandet av keramiska material, såväl i våtrum som i torra utrymmen. Våra Branschregler för våtrum, BBV, är för keramiska konstruktioner i våtrum ansedda som riktlinjer för fackmässighet inom området. En viktig del av BKR:s verksamhet är utbildning. Läs mer på www.bkr.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *