Calmarks distributör i Indien tecknar avtal även för Neo-produkterna

| 9 maj, 2022 | 0 kommentarer

Calmark Sweden AB meddelade idag att ett exklusivt distributörssavtal signerats med bolaget r2 Diagnostics i Indien avseende Calmarks tester för nyfödda.

Som tidigare meddelats har Calmark ett exklusivt distributörssavtal med bolaget r2 Diagnostics i Indien avseende marknadsföring och försäljning av Calmarks COVID19-LDH test. Nu utökas detta med Neo-produkterna där den första att lanseras är Neo-Bilirubin. 

Varje år föds det cirka 25 miljoner barn i Indien. Av dessa beräknas cirka 30 % behöva ta minst ett blodprov för att säkerställa bilirubinnivån. Vissa barn behöver behöver testas flera gånger.

”Det känns mycket bra att komma igång med Neo-Bilirubinförsäljning i Indien där det finns ett stort behov av produkten. Marknaden för bilirubinblodprov överstiger 7,5 miljoner tester årligen.”, säger Magdalena Tharaldsen, Director International Business Development för Calmark. ”Jag är också mycket glad att få utöka avtalet med r2 Diagnostics som redan kan Calmarks PNA system!”

Denna information är sådan som Calmark Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-05-09 15:51 CET.

För mer information om Calmark Sweden AB, vänligen kontakta:

Anna Söderlund, VD
Telefon: +46 70 214 98 93
E-post: [email protected] 
www.calmark.se 

Calmark Sweden AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer en patientnära analysmetod (PNA) för enklare och snabbare analyser av medicinska tillstånd hos nyfödda. Den unika testplattformen består av ett bärbart instrument och testkassetter för olika biomarkörer. Marknadslansering av det första testet, Neo-Bilirubin påbörjades under 2020. I västvärlden medför införandet av PNA-tester stora besparingar och kortare vårdkedjor. I mindre utvecklade sjukvårdssystem erbjuder Calmarks produkt ett stöd för diagnos som idag inte finns eftersom tillgången på sjukhuslaboratorier många gånger är begränsad. Calmark siktar på att bli den globala ledaren och att långsiktigt erbjuda alla relevanta tester för nyfödda oavsett var i världen de föds. Förutom produkter för nyfödda, säljer Calmark även ett PNA-test för bedömning av allvarlighetsgrad vid sjukdomen covid-19. B-aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas under namnet CALMA B. Läs mer på www.calmark.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.