Calmarks helautomatiska produktionslina installerad och första partierna av testkassetter producerade

| 22 juli, 2021 | 0 kommentarer

Calmark Sweden AB (publ) meddelar idag att samtliga steg i processvalideringen av den helautomatiska produktionslinan slutförts och de första batcherna av testkassetter är nu producerade med goda resultat.

Calmarks helautomatiska produktionslina har tillverkats av företaget Automationspartner i Ramlösa och var färdigbyggd den 28 april. Därefter transporterades produktionslinan till Calmarks produktionspartner Frohe i Tyresö där den monterats och installerats tillsammans med övrig utrustning som ingår i tillverkningsprocessen för testkassetterna. Personal från Automationspartner har tillsammans med personal från Calmark utbildat produktionspersonalen hos Frohe för att säkerställa säker hantering och god kvalité. 

”Jag är väldigt glad att den helautomatiska produktionslinan nu är igångsatt. Det har varit ett lagarbete där många har bidragit. Jag vill tacka Automationsparter, Frohe och de Calmarkare som jobbat tillsammans för att få alla delar på plats.” säger Anna Söderlund, VD på Calmark. ”Denna uppdatering av produktionen är en förutsättning för att kunna sälja och leverera till stora marknader, som t.ex. Indien och Kina.”

Processvalidering är den metod som används för att säkra resultatet av en serie produktionssteg som tillsammans utgör tillverkningsprocessen. För medicintekniska produkter är stegen indelad i IQ (Installation Qualification), OQ (Operational Qualification) och PQ (Performance Qualification) för att verifiera processgränser och repeterbarhet inom produktion. 

 

För mer information om Calmark Sweden AB, vänligen kontakta:

Anna Söderlund, VD
Telefon: +46 70 214 98 93
E-post: [email protected] 
www.calmark.se 

Calmark Sweden AB är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och säljer en patientnära analysmetod (PNA) för enklare och snabbare analyser av medicinska tillstånd hos nyfödda. Den unika testplattformen består av ett bärbart instrument och testkassetter för olika biomarkörer. Marknadslansering av det första testet, Neo-Bilirubin påbörjades under 2020. I västvärlden medför införandet av PNA-tester stora besparingar och kortare vårdkedjor. I mindre utvecklade sjukvårdssystem erbjuder Calmarks produkt ett stöd för diagnos som idag inte finns eftersom tillgången på sjukhuslaboratorier många gånger är begränsad. Calmark siktar på att bli den globala ledaren och att långsiktigt erbjuda alla relevanta tester för nyfödda oavsett var i världen de föds. Förutom produkter för nyfödda, säljer Calmark även ett PNA-test för bedömning av allvarlighetsgrad vid sjukdomen covid-19. B-aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas under namnet CALMA B. Läs mer på www.calmark.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.