Connect with us

Marknadsnyheter

Camilla Ringquist firar 20 år som artist och skivbolagsdirektör med det klassiska stycket ”BREATHING”

Published

on

Sångerskan, kompositören, musikern och dramatikern Camilla Ringquist inleder 2023 med att ge ut sitt nyskrivna klassiska stycke ”Breathing”. Through the eyes of a tree – a life story där hon spelar piano och orgel. Stycket och videon släpps på Spotify och Youtube den 20 januari och är producerade tillsammans med Elias Ringquist.

De senaste åren har varit svåra, både ute i världen med pandemi, krig i Europa och med flera sorger i mitt eget liv. ”Breathing” får symbolisera min glädje över livet. Jag har alltid älskat träd och i videon följer trädets årstidsväxlingar, livets olika skeenden. På senare år har jag funderat mycket över tid och åldrande, berättar Camilla Ringquist.

Camilla tog tag i sin dröm om artisteriet sent i livet, även om hela hennes liv varit musik. Hon började komponera redan i tidiga tonåren och framträdde med olika band på 80-och 90-talet.

De senaste tjugo åren har varit fyllda av visioner, som länge fått vänta.

Min musik har rört sig mellan olika genrer genom åren, med personliga texter både på svenska, engelska och franska. Jag är uppvuxen med klassisk musik och jag känner att jag nu hellre vilar i det instrumentala när jag komponerar. Jag har rört mig mer mot den filmiska musiken, fortsätter Camilla.

Camilla Ringquist 20 år som artist
Camilla Ringquist var en av de absolut första kvinnliga artisterna i Sverige att starta sitt eget skivbolag. Hennes tolkning av Édith Piafs ”La Foule” har streamats nästan en miljon gånger på Spotify. Hon har också specialiserat sig på fransk chanson och gett ut tre album på franska och framträtt flera gånger i Paris.

De senaste åren har Camillas komponerande letat sig in i den klassiska sfären och hon gav ut sitt första orkestrala verk ”FÀIRE” 2020. Camilla har också skrivit manus till musikteaterföreställningar, samt tonsatt Marie Curies liv i sin ”Piano Suite Curie”, som spelats i Radio P2, följt av ljudboken ”CURIE” med release på Nobelmuseet.

Den tänkta föreställningen ”CURIE” blev en ljudbok på Storytel och Nextory, en lyssningsföreställning med pianosviten som fond. På grund av pandemin var jag tvungen att hitta nya vägar, fortsätter Camilla.

Camillas album ”Embrace of Green” har hyllats i boken ”Från ABBA till Monica Z” med betydande skivinspelningar från 1956-2016. Hon har också fått en rad stipendier, senast från Helga Ax:son Johnsons stiftelse för att starta konsertserien ”Franska Rummet”, som hade premiär i Stockholm i september förra året. Hon har också ett pågående samarbete med Polska Institutet kring Marie Curie.

Tidigare utgivna album
”For Venus” (2003), ”Love and Poetry” (2005), ”Embrace of Green” (2008) med egen musik, ”La Brodeuse” (2010) med franska klassiker och egna franska sånger. ”Piano Suite Curie” (2020), ”Fàire” (2020) samt live albumen ”La Petite Parisienne” (2020) och ”Sous le ciel de Paris” (2021). Hennes musik har också getts ut i Europa och Japan.

Camilla har dessutom skrivit manus till flera musikteaterföreställningar ”La Brodeuse”, ”Mon Amour Bleu – en hyllning till Édith Piaf, ”Historien om Camille Claudel”, ”Jane Avril – dansös på Moulin Rouge” samt ”Oda Krohg” – norsk målarinna för att nämna några.

Breathing finns upplagd på Sveriges Radios musikportal.

Förhandslyssna på Breathing (MP3)
Breathing på Youtube
Spotify

Camilla Ringquists hemsida
Instagram
Facebook 

Presskontakt
Yearwood PR & Productions AB
Marcus Årskog
[email protected]
08-94 12 12

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.