Camilla Silfvenius utses till ny förlagschef på Bonnier Carlsen

| 6 september, 2021 | 0 kommentarer

Camilla Silfvenius har rekryterats till rollen som förlagschef på Bonnier Carlsen, en del av Bonnierförlagen och ett av Sveriges ledande förlag för barn- och ungdomslitteratur.

Närmast kommer Camilla Silfvenius från Storytel där hon varit globalt ansvarig för rättighetsköp i rollen som Head of Global Content Acquisition. Hon har mångårig erfarenhet från bokbranschen bland annat som förlagschef på Massolit Förlagsgrupp, där B. Wahlström var ett av de förlag som ingick. Camilla Silfvenius har även arbetat med affärsutveckling, som förläggare samt med sälj- och marknadsfrågor på bland annat Nextory, Alfabeta och Gleerups Utbildning.

– Camilla har en imponerande meritlista inom bokvärlden. Hon är en beprövad ledare med stor bredd – och dessutom även erfarenhet från barn- och ungdomsutgivning. I tillägg är hennes kunskaper inom digital utgivning spännande för oss. Jag ser verkligen fram mot att jobba med Camilla, både i rollen som förlagschef för Bonnier Carlsen och som en del av ledningsgruppen för hela Bonnierförlagen, säger Mattias Fyrenius, Bonnierförlagens VD.

Det ska bli spännande att komma i gång och lära känna teamet på Bonnier Carlsen och tillsammans med dem fortsätta arbetet med att ta fram de mest relevanta böckerna för dagens barn och unga. Det är ett viktigt uppdrag att vara med och påverka där den faktiska läsresan tar sin början. Och kanske viktigare nu än någonsin, säger Camilla Silfvenius, tillträdande förlagschef på Bonnier Carlsen.

Camilla Silfvenius tillträder som förlagschef den 1 november. Hon ersätter Mattias Fyrenius som innehaft förlagschefsrollen parallellt med sin roll som VD för Bonnierförlagen sedan mars 2021.

För mer information, kontakta:
Mattias Fyrenius, VD, Bonnierförlagen, 08-696 89 30, [email protected]  
Camilla Silfvenius, tillträdande förlagschef, Bonnier Carlsen, 070-831 06 86
Rickard Andersson, PR-ansvarig, Bonnierförlagen, 076-695 83 47,
[email protected]

Bonnier Carlsen – En bok för varje barn
Bonnier Carlsen är ett av Sveriges ledande barnboksförlag. De omkring 120 nya titlarna per år är både svenska originalproduktioner i text och bild, och utländska böcker i översättning. Vi ger ut böcker för barn och ungdomar i alla åldrar, med olika intressen, behov och förmågor.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *