Castellum storsatsar – ny fastighet i Främre Boländerna

| 15 september, 2022 | 0 kommentarer

Castellum fortsätter storsatsa i Främre Boländerna – nu förvärvar man ytterligare en fastighet.

”Det här är ett unikt etableringsområde för internationella och svenska aktörer inom Life science och innovation. Vi ser fram emot att skapa framtidens kreativa och hållbara arbetsplatser här”, säger Robert Ahlstedt, affärsområdeschef Castellum Uppsala.

Det är ett exceptionellt stadsutvecklingsprojekt som pågår i Främre Boländerna där Uppsalas innerstad och Boländerna knyts samman. Som största fastighetsägare fortsätter Castellum nu att investera i området.

”I och med förvärvet av fastigheten kommer vi kunna vara med och utveckla området ännu mer”, berättar Robert Ahlstedt och fortsätter:

”Att idag ha möjligheten att utveckla ett område så nära city är unikt. Området är idealiskt placerat nära järnvägen och Resecentrum, med snabb access till Arlanda och Stockholm”.

Stärker Uppsalas position

Detaljplanen för Främre Boländerna vann nyligen laga kraft och nu påbörjas arbetet med att skapa Uppsalas nya etableringsområde för Life science, tech och innovation.

”Uppsala är redan en etablerad hub inom Life Science och ett kunskapscentrum med ett mycket tillgängligt läge, såväl nationellt som internationellt. Nu stärker vi den positionen”, konstaterar Robert Ahlstedt.

Gröna, inspirerande ytor

Den nya fastigheten som Castellum har förvärvat är belägen i direkt anslutning till en av områdets parker.

”Helheten med de gröna och inspirerande ytorna bjuder verkligen in till spontana möten och interaktion”, säger Robert Ahlstedt.

När Främre Boländerna står klart kan uppåt 11 000 personer komma att verka här. I dagsläget äger Castellum sju fastigheter i området.

För mer information vänligen kontakta:
Robert Ahlstedt, Affärsområdeschef Castellum Uppsala, +46 18 60 66 52

Om Castellum
Castellum är ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Per den 30 juni 2022 uppgick fastighetsvärdet till ca 185 miljarder, inklusive ägarandelen i norska Entra ASA. Vi finns i attraktiva nordiska tillväxtregioner. Ett av våra hållbarhetsmål är att vara helt klimatneutrala senast 2030. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Castellumaktien är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap.
 

En värd bortom det förväntade.
www.castellum.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.