Cemdag förvärvar varumärket Noral av Aura Light

| 8 juni, 2022 | 0 kommentarer

Per den 24 maj förvärvade det turkiska belysningsföretaget Cemdag varumärket Noral från Aura Light. Cemdag är specialister inom utomhusbelysning och med förvärvet av Noral siktar de på att utöka sina affärer i Europa och investera i Norals framtid. Noral består av högkvalitativa och klassiska utomhusarmaturer för park- och gatubelysning.  

Noral är ett erkänt varumärke inom området för dekorativ utomhusbelysning som med fokus på design och kvalitet snabbt expanderade på internationell nivå efter att det grundades 1981 i Norge. I samarbete med världskända designers och prisbelönta designkontor, som fortsatte den skandinavisk-influerade designstilen, vidareutvecklade Noral sina högkvalitativa armaturer och dekorativa belysningsstolpar för att belysa städer. Sedan 2015 ägs Noral av belysningsföretaget Aura Light. Från och med den 24 maj togs ägandeskapet över av Cemdag som är specialister inom utomhusbelysning. VD Peter Mannhart menar att Cemdag är de bästa ägarna och har de rätta förutsättningarna för att driva Noral-verksamheten framåt:

– Vi är glada över att ha kommit överens med ett företag som kan tillvarata ett väletablerat varumärke som Noral som marknadsledande. Jag är säker på att Cemdağ Lighting Group, som är expert på interiör- och exteriörbelysning, kommer att utveckla och stärka Noral med sin kunskap och expertis. Det känns tryggt att lämna ett så erkänt varumärke i goda händer. Jag ser fram emot att följa Norals expansion i Europa.

Cemdag ser i sin tur stor potential och värde i att ta över Noral:

– Vi är stolta över att ta över ett så väletablerat varumärke som Noral, och vi ser fram emot att aktivt bearbeta marknaden och utveckla affärerna framåt, avslutar Vice Ordförande i styrelsen, Tahir Süheyl Cem.

Aura Light International AB

För mer information: 
Caroline Holmgren, Marknadschef Aura Light International AB, 
E-post: [email protected] 
Telefon: 070-266 26 14 

 

Aura Light erbjuder företag belysningslösningar som är hållbara, ekonomiska, av hög kvalité och har en lång livslängd. Företaget har cirka 200 anställda med huvudkontor i Stockholm och en produktionsanläggning i Vimmerby. Tillsammans med dotterbolag i Sverige, Finland, Norge och Tyskland omsätter koncernen cirka 500 miljoner kronor årligen.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.