Cereno Scientific erhåller patent i 15 europeiska länder och stärker CS1s patentskydd

| 6 september, 2021 | 0 kommentarer

Cereno Scientific (XSAT: CRNO B) meddelade idag att CS1s första patentfamilj har beviljats patent i 15 europeiska länder efter en färdigställd validerings- och oppositionsperiod. Detta utökar patentskyddet för CS1 till nästan alla globala huvudmarknaderna tillsammans med de redan beviljade patenten på marknaderna Australien, Japan, Kanada och USA.

”Det är fantastiskt att få vårt första patent för CS1 i Europa. Tillsammans med de redan beviljade marknaderna erbjuder detta ett bra brett patentskydd, vilket generellt är en viktig faktor när man tittar på en tillgångs kommersiella potential, säger Sten R. Sörensen, VD på Cereno Scientific.

Det beviljade europeiska patentet för Cerenos första patentfamilj, relaterat till läkemedelskandidaten CS1, har titelnCompounds and methods for improving impaired endogenous fibrinolysis using histone deacetylase inhibitors”, EP2683371. Det europeiska patentverket EPO genomförde först en samordnad sökning och utvärdering av patentansökan för alla medlemsländer. Efter ett positivt utlåtande och efterföljande patentutfärdande från EPO valde Cereno de 15 viktigaste strategiska marknaderna i Europa för att slutföra registreringen av nationella patent på dessa marknader.

 

För mer information, kontakta:
Daniel Brodén, CFO
Tel: +46 768 66 77 87
E-mail: [email protected]
www.cerenoscientific.se

Om Cereno Scientific AB
Cereno Scientific är ett biotechbolag i klinisk fas inom kardiovaskulära sjukdomar. Den längst framskridna läkemedelskandidaten, CS1, är en Fas II-kandidat under utveckling för behandling av sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH) och trombosindikationer. CS1 är en HDAC-hämmare (histondeacetylas) som verkar som en epigenetisk modulator med anti-trombotiska, anti-inflammatoriska, anti-fibrotiska och tryckreducerande egenskaper, alla relevanta för PAH. CS1s epigenetiska mekanism är ett helt nytt behandlingssätt för kardiovaskulära sjukdomar. Dessutom har Cereno två lovande prekliniska utvecklingsprogram som är inriktade mot behandling av kardiovaskulära sjukdomar. Bolaget är beläget i AstraZenecas BioVenture Hub i Sverige och har ett amerikanskt dotterbolag Cereno Scientific Inc. med kontor på Kendall Square i Boston, Massachusetts, USA. Cereno är noterat på den svenska Spotlight Stock Market (CRNO B). Mer information på www.cerenoscientific.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *