ChromoGenics vinner nya ordrar för ConverLight Static glas

| 26 juli, 2022 | 0 kommentarer

ChromoGenics erhåller beställningar av ConverLight® Static glas på ca 1,1 MSEK för leverans under 2022.

Beställningarna består av ConverLight® Static glas till Humlegårdens fastighet Stora Blå i Solna, samt till en av Vasakronans fastigheter i Uppsala. Projekten kommer levereras under hösten 2022 till ett totalt värde om ca 1,1 MSEK i samarbete med Bollan AB. ChromoGenics har genomfört ett antal projekt tillsammans med Bollan AB som är en kvalitetsinstallatör av högteknologiskt fasad- och fönsterglas i Stockholmsområdet. Med denna uppgradering till moderna glas erhålls ett förbättrat skydd mot solvärmeinstrålning, ett högt isolervärde och förbättrad ljudreducering.

”Vi är glada att våra återkommande kunder fortsätter visa oss förtroende och väljer att förbättra sina fastigheter med ConverLight® glas och teknik från ChromoGenics. Det är inspirerande för alla på ChromoGenics att kunna bidra till förbättrad energieffektivitet, inomhusmiljö och välmående för hyresgästerna.” säger Fredrik Fränding, vd på ChromoGenics.

Kontakt:
Fredrik Fränding, VD
Tel: +46(0)72 249 24 62
Göran Atterling, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0) 70 380 95 00
Email: [email protected]
ChromoGenics

Om ChromoGenics
ChromoGenics är ett proptechbolag som producerar dynamiska glas för fastigheter. Bolagets produkt ConverLight® Dynamic kontrollerar inomhuskomforten med högt dagsljusinsläpp, god utsikt och solvärmeblockering och bidrar därigenom till att sänka kostnaderna för kyla. ConverLight® Dynamic bygger på en patenterad lösning där elektrokroma beläggningar lamineras i plastfilm för att sedan lamineras mellan glas. Plastfilmen är lätt att transportera varför långa frakter av skrymmande glas kan undvikas. ChromoGenics erbjuder därtill statiska glas, ConverLight® Static, och fasadglaslösningen ConverLight® Energy. ChromoGenics aktie listades på Nasdaq First North Growth Market 2017 och har levererat glasteknologi till flertalet stora fastighetsbolag.

ChromoGenics härstammar från världsledande forskning inom Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Bolagets produktionsanläggning i Uppsala har delvis finansierats med villkorslån från Energimyndigheten. ChromoGenics aktie (CHRO) är noterad på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser: [email protected], 08-463 83 00.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.