Consid expanderar i Nyköping

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

It-och kommunikationsföretaget Consid växer i Nyköping. Företaget har precis flyttat till större lokaler i det anrika riksbankshuset. Nu söker Consid ytterligare ett tiotal nya medarbetare.

-Pandemin har ökat efterfrågan på våra tjänster. Vi anställde åtta personer under 2020 och nu behöver vi bli ännu fler. Sammantaget räknar jag med att vi är ett 30-tal anställda mot årets slut, säger Andreas Claesson som är kontorschef för Consid i Nyköping.

Consid slog upp portarna i Nyköping i maj 2019 och har idag ett 20-tal anställda. Arbetstillfällena är välkomna. Sedan augusti 2019 har arbetslösheten i Nyköpings kommun ökat. I mars fortsatte den utvecklingen och Nyköping rapporterade en total arbetslöshet på 9,4 procent i mars. Sedan augusti 2019 har arbetslösheten gått upp från 7,3 till 9,4 procent.

 

Andreas Claesson, Consid i Nyköping.

 

-Det är självklart roligt att vi kan bidra till att hålla Nyköping levande. För oss är det här en perfekt plats, rent geografiskt. Närheten till Norrköping, Linköping och Stockholm betyder mycket, men också att Mälardalens högskola ligger nära och kan tillgodose våra framtida rekryteringsbehov, säger Andreas Claesson.
Andreas Claesson och hans anställda har precis flyttat in i det gamla riksbankshuset i centrala Nyköping.

 

– På alla 24 orter där vi finns har vi kontoren mitt i stadskärnan. Vi vill dra vårt strå till stacken för att hålla stadskärnorna levande och för att skapa möten mellan människor.

 

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag och är verksamt inom it- och kommunikation. Nio år i rad har företaget blivit utnämnt till Dagens Industris Gasellföretag. Under första kvartalet 2021 anställde bolaget drygt 100 medarbetare och är idag 1 100 anställda. Omsättningen för 2020 landade på 1250 miljoner kronor.

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 000 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Digital transformation                                                                                                                                                                                   

Mobilitet och apputveckling

Marknadsföring och kommunikation

Digitala tjänster, e-handel & plattformar

Utbildningar

Digitala arbetsplatser

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *