Crown Energy: Operatören gör en uppdatering kring Block 2B licens i Sydafrika

| 22 juni, 2022 | 0 kommentarer

Crown Energy AB (publ) är glada att kunna notera dagens pressmeddelande från vår operatör Eco (Atlantic) oil and gas LTD (”Eco Atlantic”) där Eco Atlantic gör en operativ uppdatering av Block 2B Sydafrika:

 

”Som meddelades den 3 mars 2022 kontrakterade operatören Island Innovator-riggen med Island Drilling Company AS, (”Island Drilling”) och riggen ska mobiliseras från Bergen, Norge under andra halvan av juli.  Denna toppmoderna halvt nedsänkbar borrigg valdes för sina moderna säkra operativsystem, sin stationära förankring och sitt system som är särskilt konstruerat för de tekniska kraven och djupområdet för denna brunn. Baserat på utvärderingen av alla regionala brunnar, förväntas borrningen av brunnen vara av lågtryck och av låg temperatur. Vid borrningen kommer tre uppskjutbara och cementerade höljen samt miljövänliga vattenbaserade borrvätskor att användas. Island Drilling planerar att täta och plugga brunnen efter testet och ta upp all kvarvarande utrustning från havsbotten. Brunnsområdet för havsbotten undersöktes 2021 för att bekräfta att det inte finns några miljömässiga eller kulturellt känsliga frågor. ”

 

Enligt pressmeddelande, kommer borrningen att påbörjas i september 2022. Brunnen tar cirka 25 dagar att borra. 

 

Yoav Ben-Eli, VD för Crown kommenterade: 

 

”Vi är mycket nöjda med de framsteg som nu gjorts på Block  B och vi ser fram emot borrningen av Gazania-1-brunnen. Vi vill tacka vår operatör Eco Atlantic för allt deras professionella och hårda arbete för att ta oss till detta spännande läge.”

 

För mer information se original pressmeddelande på Eco Atlantics hemsida:
https://www.ecooilandgas.com/

 

MER INFORMATION

Vänligen kontakta

Yoav Ben-Eli, VD Crown Energy AB

+46 76 312 9793

 

Alan Simonian,

Chief Operating Officer

+44 7711 625005

 

OM CROWN ENERGY

Crown Energy är en internationell koncern som erbjuder specialanpassade lösningar för bostäder, kontor och kringservice samt är verksam inom olje- och gasprospektering i Afrika och Mellanöstern. För mer information besök gärna www.crownenergy.se

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.